Betöltés...

ÉKSZER ÁPOLÁS & KARBANTARTÁS

Ne hordja ékszereit zuhanyzás alatt, fürdőben, úszómedencében vagy pezsgőfürdőben. Sampon és szappan rakódhat rá a fémfelületre valamint a drágakövekre, így ékszerei fénytelenné válhatnak. A nedvesség nincs jó hatással a nemesfémekre. Ügyeljen arra, hogy ékszereit ne érje nedvesség és ne viselje ékszereit nagyon meleg környezetben, például szaunában vagy napozás közben.

A háztartási tisztítószerek elhomályosíthatják vagy károsíthatják az ékszereket. Kerülje az érintkezést bármilyen vegyszerrel. Azt javasoljuk, hogy ne viselje ékszereit háztartási munkák, kertészkedés, edzés, főzés, takarítás vagy sportolás közben. Minden drágakő törékeny; még a gyémánt is betörhet vagy megrepedhet ütés esetén. Óvja ékszereit a kemény felületektől, ne ejtse le és kerülje az ütéseket. Emlékeztetőül; a nagyobb gondosság meghosszabbítja ékszerei élettartamát!

Jobb, ha lefekvés előtt leveszi ékszereit. Ezzel elkerülheti, hogy véletlenül megsérüljön az ékszer. Álmában elszakadhat egy lánc vagy meggörbülhet egy karom, aminek következtében akár a követ is elveszítheti az ékszerből.

Igen, lehetséges. Ügyeljen arra, hogy öltözködéskor utoljára vegye fel ékszereit, hogy ne érje őket testápoló, parfüm, hajlakk vagy bármilyen más kozmetikum vagy vegyi anyag, amely tartós károsodást okozhat ékszerein, például elszíneződést, foltokat vagy fényvesztést. Azzal, hogy utoljára veszi fel ékszereit elkerülhető, hogy beleakadjanak a ruhájába és az egyéb sérülések. A kő foglalatai könnyen eltömődhetnek krémekkel. Kerülje a krémek használatát a gyűrű viselése közben.

Amikor leveszi a gyűrűt, mindig a szalagjánál fogva fogja meg, soha ne a kőnél vagy a kő foglalatánál. Ez segít megőrizni a gyűrű kövének biztonságát és tisztaságát.

Tárolja ékszereit egyenként, hogy elkerülje a karcolásokat és sérüléseket.
A páratartalom foltosodást okoz; ne tartsa az ékszertartóját a fürdőszobában, hogy elkerülje ezt.
A bőrből származó természetes olajoktól a gyémántok, drágakövek és gyöngyök fakóvá válhatnak. A lehető legkevesebbet érintse meg őket, amikor nem hordja az ékszereit.

A gyöngynek lélegeznie kell, ellentétben sok más drágakővel. Tartsa őket vászon tasakban.

A GLAMIRA díszdobozokat lánykérérse vagy ajándékozásra tervezték és nem hosszú távú tárolásra szolgálnak. A legjobb, ha ékszereit megfelelő anyagokban tárolja a fémtől és a drágakövektől függően.

Tárolja gyémánt darabjait elkülönítve, mert a gyémántok megkarcolhatnak más ékszereket, még akár egy másik gyémánt darabot is megkarcolhatnak.

Óvatosan és rendszeresen tisztítsa meg ékszereit, hogy eltávolítson minden olajat, port vagy szennyeződést. Ha szükséges, használjon enyhe szappant és vizet, valamint puha ruhát. Győződjön meg róla, hogy szárazra törölte az ékszert és várja meg, amíg az ékszer teljesen megszárad, mielőtt visszarakja.

Egyes ékszertisztítók súrolószereket tartalmazhatnak, amelyek túl durvák lehetnek az ékszerei számára és nem mindegyik alkalmas minden típusú fémhez és drágakőhöz. Az ékszerek tisztításának legbiztonságosabb módja enyhe szappan és nagyon puha kendő vagy kefe használata.

Ha a szennyeződés nehezen eltávolítható, áztassa ékszereit tiszta vízben 5-10 percig. Ne feledje, hogy ezt a módszert nem szabad gyöngyből készült ékszerek vagy nedvességre érzékeny anyagok, például faékszerek tisztítására használni.

Interneten találhat hasznos információkat, de kérjük, győződjön meg róla, hogy megbízható forrásból származik-e és ne feledje, hogy az Ön által talált tisztítási módszerek kő nélküli ékszerekre vonatkozhatnak. A gyémántokat, drágaköveket és gyöngyöket tartalmazó ékszereken a fémtisztítási technikák alkalmazása súlyosan károsíthatja az ékszereket.

Nem javasoljuk ultrahangos vagy gőztisztítók használatát, mivel ezek nem alkalmasak a legtöbb drágakő és gyöngy ékszerhez. Minden ékszert a termék tulajdonságaitól függően kell ápolni és karbantartani.

Az arany puha fém és ez a fő oka annak, hogy más fémekkel ötvözik az ékszergyártás során. A puha fém hajlamos a karcolódásokra, ami kíméletes ápolást és tisztítást igényel. Az arany ékszerek is elszennyeződhetnek nem megfelelő környezetben. Kerülje az erős szappant/mosószert, beleértve a testápolót, a klórt és a háztartási fehérítőt, valamint minden ismeretlen vegyszert. A napi viselet az arany ékszerek felületének fénytelenségét eredményezheti. Rendszeresen tisztítsa meg ékszereit, hogy megőrizze fényességüket. Legyen gyengéd az ékszer tisztítása során és ne fényesítse túl durván, nehogy megkarcolódjon. Tisztítás után mindig óvatosan szárítsa meg. Ha arany ékszere drágaköveket tartalmaz, kérjük, vegye figyelembe ezt a karbantartásnál és a tisztításnál is. A drágakövek szerkezetüktől függően eltérő karbantartási módszereket igényelhetnek.

Mind a platina, mind a palládium hipoallergén fémek, valamint ritkák és tartósak. A többi fémnél jobban ellenállnak a karcolásoknak, de ez nem azt jelenti, hogy nem igényelnek ápolást vagy egyáltalán nem karcolódnak meg. Mindig vigyáznia kell az ékszereire, hogy egy életen át gyönyörködhessen bennük.
Normális, ha a platina és palládium ékszerek patinásak lesznek a napi használat során. A platina matt fényű és ezért is kedvelik sokan ezeket a fémeket. Könnyedén tisztíthatja platina vagy palládium ékszereit enyhe szappannal és meleg vízzel.
Ha platina vagy palládium ékszere drágaköveket tartalmaz, kérjük, vegye figyelembe ezt a karbantartásnál és a tisztításnál is. A drágakövek szerkezetüktől függően eltérő karbantartási módszereket igényelhetnek. Ne áztassa vagy kefélje az érzékeny drágaköveket, amelyek platina vagy palládium ékszerein vannak.

A finom ezüst puha és képlékeny anyag, amely könnyen megsérülhet és karcolódhat. Ezüst ékszerei azonban megfelelő ápolás és karbantartás mellett egy életen át kitartanak.
Az ezüst reagál a levegőre és a bőr olajaira. Nagyon fontos, hogy az ezüst ékszereket rendszeresen tisztítsa meg, hogy megóvja őket a foltosodástól. Gyorsabban elhalványul, ha nedvességnek és szennyeződésnek van kitéve. Ha eltávolítja a foltot, mielőtt felhalmozódna, sokáig élvezheti ezüst ékszereit. A tisztítás után az ezüst ékszereket szárazon kell tartani és megfelelően tárolni.
Ne használjon papírtörlőt vagy papírzsebkendőt az ezüst ékszerek tisztításához, mert megkarcolhatják az ékszereket.
Ne feledje, hogy az úszómedencék nincsenek jó hatással az ezüstre és a klór véglegesen károsíthatja ékszereit. Úszás előtt feltétlenül vegye le ezüst ékszereit. Ha elfelejtette úszás előtt levenni, utána feltétlenül öblítse le és szárítsa meg.
Ha ezüst ékszere drágaköveket tartalmaz, kérjük, vegye figyelembe ezt a karbantartásnál és a tisztításnál is. A drágakövek szerkezetüktől függően eltérő karbantartási módszereket igényelhetnek. Ha Ön előnyben részesíti az ezüstápoló oldat használatát ékszerei tisztításához, ügyeljen arra, hogy az ékszeren lévő drágakövek ne érintkezzenek az oldattal vagy más vegyszerekkel.

Ezek speciális anyagok, amelyeket ékszerekhez használnak és hosszú élettartamuk érdekében ápolást igényelnek. Óvja ékszereit a szélsőséges melegtől, valamint a túlzott víztől és nedvességtől.
A zománc és kerámia ékszerek vagy annak részei kevésbé ellenállnak az ütéseknek, mint a nemesfémek; ezért kerülje el a kemény felülettel való érintkezést vagy a leejtést.
Ha ékszere drágaköveket tartalmaz, kérjük, vegye ezt figyelembe a karbantartásnál és a tisztításnál is. Figyelembe kell vennie az ékszerein használt egyéb fémek ápolását is. Ha ékszere drágaköveket tartalmaz, kérjük, vegye ezt figyelembe a karbantartásnál és a tisztításnál is. Figyelembe kell vennie azt is hogy milyen tisztítási módot használ ékszerein az egyéb fém részek esetében.

A nyers gyémánt a legkeményebb természetes anyag, de ne feledje, hogy a csiszolt és polírozott gyémánt könnyen megkarcolódhat vagy letörhet, ha nem bánik vele óvatosan. Védje gyémánt ékszereit a kemény felületekkel szembeni ütésektől.
Ne feledje, hogy a gyémántok megkarcolhatják egymást, valamint más drágaköveket. Ne tartsa gyémánt ékszereit egy helyen más ékszerekkel és legyen óvatos, ha több gyémántgyűrűt visel együtt.
A szappan és a sampon réteget képezhet a gyémántokon, amitől elveszíthetik fényüket. A gyémántok emellett nagyon hajlamosak a szennyeződések és olajok összegyűjtésére. Az ujáról származó olaj felhalmozódhat a gyémánton, ami csökkenti ragyogását és tompítja csillogását.
Ha a gyémántja homályosnak tűnik, akkor valószínűleg a kő alá ragadt por vagy szennyeződés, vagy a kövön felhalmozódott réteg okozhatja. A rendszeres tisztítás elősegíti gyémántja hosszantartó ragyogását.

A természetes drágakövek érzékenyek. Nem rendelkeznek a gyémántok tartósságával, ezért extra gondozást igényelnek a hosszú élettartam érdekében. Győződjön meg arról, hogy megvédi őket a leeséstől vagy kemény felülethez való ütéstől. Ne tárolja őket más ékszerekkel együtt ugyanabban a dobozban.
Nagyon fontos, hogy rendszeresen tisztítsa meg a drágaköveket és tartsa tisztán a foglalatokat is, hogy megóvja természetes árnyalatukat. Egyszerűen törölje le drágaköves ékszereit egy puha ruhával, hogy eltávolítsa róluk a szennyeződéseket.
A fény és a hő befolyásolhatja a drágakő tartósságát és színét. Kerülje a túlzott meleget és a hirtelen hőmérséklet változásokat, mivel ezektől eltörhetnek egyes drágakövek.

A gyöngy a természet nagyon érzékeny eleme, és általában nem ideális napi használatra. Az érzékenységük egyik oka az, hogy nagyon puhák. Óvatosan kell kezelni őket. A gyöngyöket parfümöktől, kozmetikumoktól, izzadtságtól, szennyeződésektől, tisztítószerektől, víztől és hőtől mentesen kell tartani.
Gyöngy ékszereit enyhén nedves ruhával óvatosan letörölheti, de soha ne áztassa vízbe.
Ne tárolja a gyöngyöt műanyag tárolóban. A gyöngyök fényességének és minőségének megőrzése érdekében szövettel bélelt ékszerdobozban kell tárolni vagy puha szövetbe csomagolva. Soha ne dobja őket az ékszerdobozba, mert könnyen megsérülhetnek.

A gyűrűk jobban ki vannak téve a külső hatásoknak, mint más ékszerek, egyszerűen azért, mert a kezet folyamatosan használatban vannak a napi tevékenységek során, függetlenül attól, hogy milyen erősek ezek a tevékenységek. Különösen a domináns kézen viselt gyűrűk lesznek jobban kitéve a sérüléseknek. Továbbra is biztonságosan viselheti a gyűrűjét, amíg törődik vele.
A gyűrű illeszkedése átmenetileg megváltozhat számos tényező miatt, például hőmérséklet különbség, súlyingadozás, utazás és terhesség miatt. Javasoljuk, hogy gondolja át, mielőtt úgy dönt, hogy átméretezi gyűrűjét.

Annak érdekében, hogy a fülbevaló tovább tartson, ne feledje, hogy ez legyen az utolsó darab, amelyet felvesz. A fülbevalót általában jobban befolyásolják a használt hajápolási termékek, mint bármely más ékszert, mivel nagyon közel vannak a hajához.
A nagy karika vagy lánc fülbevalókat lefekvés előtt érdemes levenni, hogy ne sérüljenek meg és ne akadjon bele semmibe és ne okozzon sérülést Önnek.

A lánc nyakláncok, karkötők és bokaláncok össze akadhatnak, ha ugyanabban a tárolóhelyen tárolja őket. Ennek elkerülése érdekében ügyeljen arra, hogy a lánc ékszereit vízszintesen fektetve vagy egyenesen fellógatva tárolja, amikor nem hordja őket.
Ha alvás közben viseli a láncos ékszereket, azok meggyengülhetnek és elszakadhatnak. Lefekvés előtt mindig vegye le ékszereit.

Figyelmet fordítunk azokra az anyagokra amelyeket a GLAMIRA ékszereihez használunk és gondosan választjuk ki az allergiabarát anyagokat. Az allergiát azonban számos más tényező is okozhatja, mint például a személyi feltételek és az ékszer használati módja. Annak ismerete, hogy milyen fémekre allergiás, segíthet kiválasztani a legmegfelelőbb ékszert, hogy egy életen át viselhesse.

Ha Ön érzékeny bőrű, van néhány tippünk, amelyek segítenek elkerülni a bőrirritációkat és kiütéseket az ékszer viselése közben:

  • Az ujjra szorosan illeszkedő gyűrű irritációt okozhat a bőrön. Győződjön meg arról, hogy a gyűrűje megfelelően illeszkedik ujjára.
  • A gyűrűk alatti szappan, kozmetikumok, por vagy szennyeződés, különösen a jegygyűrűk alatt, irritációt okozhatnak az érzékeny bőrön.
  • Meleg és párás évszakban vagy környezetben a bőr izzad az ékszer alatt, ha hosszabb ideig viselik. Ez irritálhatja a bőrt és egyeseknél allergiát okozhat.
  • A fülbevalók és a gyűrűk hajlamosak vizet megőrizni a bőrön. Fürdés vagy zuhanyzás előtt mindig távolítsa el az ékszereket és győződjön meg róla, hogy teljes mértékben letörölte a szappant és a vizet a testéről, mielőtt visszatenné az ékszereket.
  • A háztartási munkák során gyakran mosunk kezet. A mosószerek vagy más tisztítószerek vízzel együtt a gyűrű alatt maradhatnak és allergiát okozhatnak. A háztartási tevékenységek során mindig távolítsa el ékszereit. Mossa meg és szárítsa meg alaposan a kezét, mielőtt újra felveszi a gyűrűt.
  • Az ékszerekhez használt tisztítószerek allergiás reakciókat okozhatnak. Kerülje az ipari tisztítószereket.

Néhány ritka esetben néhány személy zöld vagy sötét foltokat láthat a bőrén, miután ékszert viselt. Ez nem az allergiás reakció jele. Ez akkor fordulhat elő, amikor bizonyos fémek reakcióba lépnek bizonyos összetevőkkel, például savakkal vagy sóval a bőrön, valamint a testápoló krémek vagy más kozmetikumok összetevőivel. Az izzadás egy másik tényező, ami oxidációt okozhat a nedvesség mennyisége miatt.