x
 
   

GYÉMÁNT TANÚSÍTVÁNY

MI AZ A GYÉMÁNT TANÚSÍTVÁNY?

A gyémántok természetes kövek és minden gyémánt egyedi belső és külső jellemzőkkel rendelkezik. A mérete és színe mellett, a gyémánton belül található anyajegyek is meghatározzák a kő jellemzőit. Egy gyémánt értékét ezen tulajdonságok kombinációja adja.

A négy legfontosabb jellemző, ami alapján a gyémántokat osztályozzák, a "gyémánt 4C: szín (colour), tisztaság (clarity), csiszolás (cut) és a súly (carat). A gyémánt szakértők ezeket a tulajdonságokat értékelik, és gyakran részletesen dokumentálják. Ez a dokumentum az úgynevezett besorolási jelentés vagy gyémánt tanúsítvány. A gyémánt tanúsítvány azért fontos, mert megmutatja az ékszerében lévő gyémánt minőségét és értékét.

Design Your Product

GL MINŐSÍTETT GYÉMÁNTOK

Minden GL gyémánt gondosan kiválasztott, teljesen megbízható, a Kimberley folyamatban résztvevő gyémánt szállítótól származik. A GL tanúsított gyémántjai H színűek, VS tisztaságúak, és nagyon jó csiszolásúak. A GLAMIRA GIA tanúsítvánnyal, valamint GL tanúsítvánnyal rendelkező gyémántokat kínál.

Design Your Product

A gyémántok 4C-je

Karát

A gyémánt méréséhez használt mértékegység- Egy karát a gramm egyötöde (0,2 gramm) és az egy karátos gyémánt súlya 100 pont. A karátot „Ct” rövidítéssel jelölik.

Gyémánt csiszolás

Ez a csiszolás minden követelmény szempontjából tökéletes, és a csiszolt felületek és fény tökéletes kölcsönhatásából adódóan nagyon ritka. Ezek a gyémántok verik vissza legjobban a fényt, és az összes gyémánt közül ezek csillognak a legintenzívebben.

Diamond Cut Signature

Az ebbe a csoportba tartozó gyémántoknak a legnagyobb csiszolási fokozatuk. A csiszolt felületek kölcsönhatása egyensúlyban van, melynek következtében a gyémánt tüzesen és fényesen csillog.

Diamond Cut Ideal

Az ebbe a kategóriába tartozó gyémántok kis tűzzel csillognak az ideális csiszolású gyémántokhoz képest, és kicsivel sötétebbek.

Diamond Cut Very Good

Az ide sorolt gyémántok fénye és csillogása korlátozott.

Diamond Cut Good

A gyémánt tisztasága

Ezek a tisztasági fokozatok jelzik a hibátlan, és a belül is hibátlan kategóriákba sorolható gyémántokat. Ezekben a kövekben nincsenek zárványok. A belül hibátlan gyémántokon lehetnek halvány külső nyomok, melyek csiszolással eltávolíthatók. A hibátlan, és belül hibátlan gyémántok nagyon ritkák.

Diamond Clarity FL - IF

Ezekbe a tisztasági kategóriákba sorolható gyémántokban lehetnek nagyon-nagyon kis zárványok, melyek 10x-es nagyító alatt nagyon nehezen, és szabad szemmel egyáltalán nem láthatók.

Diamond Clarity VVS1 - VVS2

Az ilyen tisztaságú gyémántok nagyon kis apró zárványokat tartalmaznak, melyek 10x-es nagyító alatt láthatók, és szabad szemmel nem láthatók.

Diamond Clarity VS1 - VS2

Az ilyen tisztaságú gyémántok apró zárványokat tartalmaznak, melyek 10x-es nagyító alatt láthatók.

Diamond Clarity SI1 - SI2

A gyémántok kis zárványokat tartalmaznak, melyek 10x-es nagyításban, vagy szabad szemmel nagyon közelről láthatók.

Diamond Clarity I1

A gyémántok nyilvánvaló zárványokat tartalmaznak, melyek befolyásolhatják a gyémánt csillogását. Ezek a zárványok szabad szemmel láthatók.

Diamond Clarity I2 - I3

Gyémántszín

A „D” gyémántok a tökéletesen fehérek és színtelenek; ezek kapják a legritkább színbesorolást, és ezek a legértékesebbek.

Diamond Colour D

Az „E” gyémántok a második legmagasabb színbesorolással rendelkeznek, a „színtelenségi” skálán. Az „E” gyémántokat ritka fehérnek vagy kivételesen tisztának nevezik.

Diamond Colour E

Az „F” gyémántok az utolsó fokozatot alkotják a „színtelen” skálán, és olyan ritkának tartják, mint a tökéletesen fehér gyémántokat.

Diamond Colour F

A „G” gyémántok az elsők a „közel színtelen” skálán, és nagyon értékesek. A fehér szín kis nyomokban ezeben a kövekben látható.

Diamond Colour G

A „H” gyémántok a “közel színtelen” csoportba tartoznak, és enyhén színesek. A „H” gyémántok színe csak akkor látható, ha színtelen gyémánt mellé tesszük ezeket.

Diamond Colour H

Az „I” gyémántok enyhén színezettek, és a “közel színtelen” csoportba tartoznak. Az „I” gyémántok színe észrevehető.

Diamond Colour I

A „J” gyémántok az utolsók azon a skálán, ahová a “közel színtelen” gyémántokat soroljuk. A „J” gyémántok fehér színe látható.

Diamond Colour J

A halvány színtelen gyémántokat K-tól Z-ig kategorizálják, a kis mértékben színes gyémántoktól a színes gyémántokig; a halványsárgától a sárgáig.

Diamond Colour KZ

GIA TANÚSÍTVÁNNYAL RENDELKEZŐ GYÉMÁNTOK

Sok helyi és nemzetközi gyémánt értékelő intézet létezik, amelyek gyémánt tanúsítványokat bocsátanak ki, mint például a GIA, a HRD, az IGI, az AGS stb. A GIA (Gemological Institute of America), egy, a drágakőtudomány területén működő non-profit intézmény, a legszélesebb körben ismert és elismert gyémántminősítő intézet a világon. A GLAMIRA lehetőséget ad arra, hogy a termékeket GIA tanúsított gyémánttal rendelje meg, ahol testreszabhatja a színt, a tisztaságát és a gyémánt csiszolását is.

Design Your Product