Betöltés...

Színes Gyémánt ISMERETEK

Színes Gyémánt Oktatás

A természetes színű gyémántok a természet exkluzív eleganciáját szimbolizálják. A ritkaság a színes gyémántok leginkább hangsúlyozott tulajdonsága. Egy gyönyörű színes gyémánt vásárlása, elsőbbséget jellemző fordulattal, szemben a színtelen gyémántokkal. A szín a fő jellemző, amely megkülönbözteti a ritka és értékes színes gyémántot. A legelismertebb ritka színek élénk rózsaszín, kék és zöld színűek. Továbbá még az enyhe színkülönbség is nagy hatással lehet az értékre.

A színes gyémántok legritkább típusa a piros, zöld és a kék közepes és sötét árnyalatú, mérsékelt telítettséggel kombinálva.

Szín

A szín, a szívmélység és az intenzív ragyogás a színes gyémántok vásárlásakor a legfontosabb tényezők. Minél intenzívebb gyémánt színe, annál nagyobb az értéke.

Beállítás és Csiszolás

A színes gyémánt értéke tovább fokozható a megfelelő beállítással és a kő vágásával. A vágása nagyon fontos, minél magasabb a vágás minősége - annál jobb a szín, ha fényforrásnak van kitéve. A színes gyémánt ékszerek beállítását gondosan meg kell vizsgálni és szakértőnek kell kiválasztania. A színek összhangja a fontos tényező, például a sárga arany a vörös gyémánttal együtt a sárga arany a rózsa arannyal együtt néz jól ki.

Forma és Tisztaság

A forma és a tisztaság jellemzői ugyanannyira fontosak, mint a szín és a vágás. A színes gyémántok általában egyedi formával rendelkeznek, ezzel is kihangsúlyozzák a színt.