Betöltés...

Jegygyűrű Útmutató

Milyen fémet válasszak?

COLOURED DIAMOND EDUCATION

Különböző fémek különböző színekben, megjelenésben, tartósságban, erőben és árban találhatók.

Arany: Az arany mindig is klasszikus és biztos választás a házasságkötéshez. Természetes meleg megjelenése és gyönyörű csillogása teszi az arany jegygyűrűt romantikus és vágyott fémmé. Az arany karátban mérhető és 24 részre osztható. A tiszta arany 24 karátos, viszont túl puha ahhoz, hogy ékszert készíthessenek belőle, ezért ötvözni kell más fémekkel. A 18 karátos arany 75% tiszta aranyat tartalmaz, a 14 karátos arany 58,5% tiszta aranyat és a 9 karátos arany 37,5% tiszta aranyat tartalmaz. Az arany keménysége és tartóssága karáttól függően változik, így az Ön igényei szerint kiválaszthatja a kívánt karátot.
SÁRGA ARANY - JEGYGYŰRŰK 

Palládium: A platina család tagjaként a palládium rendkívül szép, ezüst-fehér tónusú. A fehér és csillogó fém gazdag megjelenést kölcsönöz az ékszereknek. Nagyon tartós, ezáltal a palládium gyűrű egy egész életre szóló darab. A palládium legnagyobb előnye, hogy könnyű., ezért a nagyobb méretű ékszerekhez a palládium jó választás. Ezenkívül a palládium a világ egyik legritkább nemesféme, egyedisége és hosszú élettartama teszi rendkívül különlegessé.
PALLÁDIUM - JEGYGYŰRŰK 

Platina: Egy jegygyűrűhöz használható legtekintélyesebb fém minden bizonnyal a platina. A rendkívül tartós és nehezebb, mint a többi fém. 30-szor ritkább, mint az arany, és 40%-kal nehezebb, mint a 14 karátos arany. A sűrűsége, a tisztasága és a ritkasága miatt a platina gyűrű rendkívül értékes, és rendkívül hosszú időn keresztül megállja a helyét. Ráadásul, a szatén fényessége és a gyönyörű természetes puha fehér színárnyalata lenyűgöző megjelenést kölcsönöz az ékszernek.
PLATINA - JEGYGYŰRŰK 

Ezüst: Az ezüst fehéres szürke színe olyan, mint amikor a Hold fénye visszatükröződik a tengeren. A káprázó fém ragyogása tökéletesen illik minden drágakőhöz. Az ezüst is túl puha ahhoz, hogy megmunkálható legyen, így tartós ékszer készítéséhez más fémekkel kell ötvözni. A 925 ezüst 92,5% -os tisztaságú ezüstöt tartalmaz, amiből gyönyörű ragyogó gyűrűk készíthetők. Az ezüst feltűnő csillogása nagyon vonzó, népszerű megoldás.
EZÜST - JEGYGYŰRŰK 

Hogyan válasszak színt?

A szín a stílushoz köthető tulajdonság. Felhívjuk figyelmét, ha az a személy, aki az ékszert hordani fogja, más ékszereket is hord, fontos, hogy az egyes darabok egymáshoz jól illjenek. Másfelöl a különböző színek különböző érzéseket és benyomásokat képviselnek.
Solitaire Pave

Sárga Arany: A sárga arany meleg megjelenése napfényre emlékeztető színével köszönti Önt. Klasszikus, mégis divatos és a fényes hatásával ragyogása sose szűnik meg. A természetes, gyönyörűen csillogó, sárga szín tökéletesen illik minden stílushoz, és tökéletes illik a klasszikus szerelmesekhez, mert soha nem megy ki divatból. Állandó fényes megjelenés egész életre szól, éppúgy, mint a házassága. Az időtlen minőséget örökké ujján fogja hordani.
SÁRGA ARANY - JEGYGYŰRŰK 

Solitaire Pave

Fehér arany: A fehér arany fehérsége egy modern és egyedi megjelenést kölcsönöz minden ékszernek. A tartósság szempontjából jobb megoldás és nagyszerű alternatíva, ha az ékszerre költhető keret korlátozott. A fehér arany hűvös és kifinomult sugárzást nyújt, népszerűsége pedig már évek óta tart. Tükröző megjelenése eredeti és elegáns luxust biztosít. A futurisztikus, modern és pompás megjelenése az Ön magabiztosságát fogja tükrözni.
FEHÉR ARANY - JEGYGYŰRŰK 

Solitaire Pave

Vörös Arany: A világos és stílusos rózsaszín tónusával nagyon népszerű a puha és elegáns megjelenésének köszönhetően. Réz ötvözetének köszönhetően a fém gyönyörű rózsaszín árnyalatú, és népszerűsége napról napra növekszik. A vörös arany a szerelmet szimbolizálja romantikus kinézetével, nőies megjelenést kölcsönöz és a réz tartósságot ad hozzá a fémhez. A vintage stílusú jegygyűrűk nagyon jól néznek ki, mert varázslatos szépségük csodálatos vonzerőt nyújtanak minden gyűrű stílusnak.
VÖRÖS ARANY - JEGYGYŰRŰK 

Hogyan válasszak felületet?

Polírozott

Függőleges Ecsetvonás (Matt)

Vízszintes Ecsetvonás (Matt)

Drótos Ecsetvonás (Jég Matt)

Homokfúvott

Polírozott: A polírozott gyűrűk a legismertebb klasszikusok és nagyon gyakoriak az ékszerek világában. Fényes és visszatükrözi a fényt. Ha egy szemet gyönyörködtető darabot szeretne, magas fényvisszaverődésével és tükörszerű hatásával a polírozott felület kiváló választás. Felületén a fényt erősen visszaveri.

Függőleges Ecsetvonás (Matt): Az időtálló függőlegesen csiszolt matt felület úgy tűnik, mintha ecsettel festették volna át. Az elegáns matt megjelenés szinte napról napra népszerűbb. A felismerhető külső és a fény szóródása gyönyörű felületet eredményez. A gyűrű mentén megjelenő függőleges ecsetvonások befedik a felületet, ez egy kissé kopottas külsőt eredményez, ugyanakkor különleges is. A kifinomult külső megteremti a jegygyűrű elegáns légkörét.

Vízszintes Ecsetvonás (Matt): A kifinomult hatása tapintható felületet biztosít a vízszintes csiszolt matt bevonatnak. Nagyon népszerű az egyedi külsőt kereső a fiatal párok körében. A nehéz textúra egyedi csiszolt hatást nyújt. Ez a felület új megközelítést és elegáns stílusú jegygyűrűket jelenít meg. A vízszintes ecsetvonás gyönyörű kontrasztban áll a polírozott belső oldallal.

Drótos Ecsetvonás (Jég Matt): Ez a csiszolás egyike a legújabb trendeknek, egy csodás drótszerű mintázattal. Az ecsetvonásos és a drótos csiszolás közötti különbség az, hogy a drót csiszolási felülete mélyebb, és jobban elkülönülnek a csiszolt szálak és simább hatása van.

Homokfúvott: A homokfúvott felület csiszolása feltűnő és viszonylag durva. A felületet megérintve a csiszolás erősen érezhető. A homokfúvott gyűrűk felülete kissé szemcsés és állaga jól kitapintható.

Hogyan válasszam ki a gyűrű vastagságát?

A gyűrű szélessége és vastagsága összefügg egymással, így, ha szélesebb gyűrűt választjuk, akkor az ékszer vastagságát is növelni kell.

1,2 mm

1,4 mm

1,6 mm

1,8 mm

2,0 mm

1,2 mm: Egy ilyen vastagságú gyűrű nagyon kecses és érzékeny. Ha szereti az szerény, de elegáns megjelenést, akkor ez a vastagság ideális az Ön számára. A legfinomabb tervezésű ékszerekhez ez a vastagság illik. Ha nem szeretné érezni ujján a gyűrű súlyát, mindenképpen ezt a vastagságot ajánljuk.

1,4 mm: Ez a vastagság nagyszerűen illik a klasszikus kialakítású fazonokhoz. Ha nagy és fényes jegygyűrűje van, ezzel a vastagsággal optimális kombináció érhető el, hiszen nem befolyásolja az eljegyzési gyűrű csillogó megjelenését, és extra fényt ad a ragyogáshoz.

1,6 mm: Ez a vastagság nagyon gyakori, és a párok általában azért kedvelik, mert gyönyörű megjelenésével ideális választás bármilyen jegygyűrű stílushoz. A díszítés kitűnően megjelenik, és tökéletesen tükrözi a különböző bevonat megoldásokat.

1,8 mm: A többi gyűrűvastagsággal összehasonlítva egy kissé vastagabb, ezzel a köves női jegygyűrű elegáns külsőt kap, miközben a vastagabb szerkezet miatt az ékszer csillogása is erősebb. Ha a letisztult megjelenést kedveli és szívesen érzi a gyűrűt az ujján, ez az Önnek való vastagság. Az 1,8 mm vastagság megfelelően stabil és erős szerkezetének köszönhetően tartós is.

2,0 mm: Ha hosszú ujjakkal rendelkezik, ezzel a gyűrűvastagsággal kiválóan kifejezheti bármilyen stílus szépségét. A széles karika stabilitás sugall. Ha szívesen megmutatja másoknak ékszereit, viszont a finom és az elegáns stílust kedveli, ez a gyűrűvastagság pont megfelelő lesz. A 2,0 mm vastag gyűrű tökéletes a megfelelően stabil és tartós jegygyűrűkhöz.

Hogyan válasszam ki a gyűrű szélességét?

Ha keze kicsi és törékeny, egy vékony jegygyűrű nagyszerűen fog mutatni ujján. Egy vékony jegygyűrűhöz az egyszerű és klasszikus stílus is jól mutat. Ha szeretné megmutatni a jegygyűrűje díszítését, és látni szeretné a díszítés kis részleteit is, ez leginkább egy közepes vastagságú jegygyűrűn valósítható meg. Ha ujjai hosszúak és gyűrűmérete is nagyobb, akkor a vastagabb, szélesebb gyűrűket ajánljuk. A vastagabb gyűrűkön a nagyobb és szélesebb felület miatt az egyszerű és a részletes díszítésű stílus egyaránt jól mutat, viszont az egyszerű, kis díszítés is kiváló megoldás lehet. Az eljegyzési gyűrűhöz választható ugyanaz a szélesség is, de ha úgy jobban tetszik, kombináljon két különböző szélességű gyűrűt az eljegyzési gyűrű és a jegygyűrű esetében. A vékonyabb vagy a vastagabb? A döntés csak az Ön ízlésén múlik.

2,0 mm

3,0 mm

4,0 mm

5,0 mm

6,0 mm

7,0 mm

8,0 mm

9,0 mm

Hogyan válasszak profilt?

Kényelmes illeszkedés

Lapos gyűrű Kényelmes illeszkedés

Kényelmes illeszkedés: Ennél a profilnál a gyűrű belsejében egy enyhén domborított fém kiegészítés található. A gyűrű fel- és levétele során enyhe szorítás érzékelhető az ujj nagy bütykénél. A lekerekített belső (ahol a gyűrű az ujjal érintkezik) segít a gyűrű felhelyezésében. Ha többféle tevékenységet végez és gyakran leveszi a jegygyűrűjét, ez a kényelmes jegygyűrű az ideális választás. A kényelmes jegygyűrű a gyűrű belső részének közepétől a külső élig vastagszik és kisebb felületen érintkezik a bőrrel.

Lapos Gyűrű Kényelmes Illeszkedés: Ennek a profilnak a belső felülete ívelt és domború, viszont a külső felülete lapos. A konvex ív segít a gyűrű felvételében, fel- és levételkor a gyűrű tökéletesen csúsztatható. Könnyen levehető, ugyanakkor felülete lapos, így ez a két forma együttesen egy egyedi és különleges külsőben egyesül.