Betöltés...

Kő Összehasonlítás

Első pillantásra a gyémánt, a fehér zafír és a swarovski megkülönbözhetetlenek. Mind a három kőnek különböző egyedi tulajdonságai van, előnyökkel és bizonyos feltételekkel, amelyeket különböző alkalmakra felelnek meg. Például, a fehér szín mindig is az elegancia jelképe volt az ékszerek világába - és így kerül a fehér szín a legkedveltebb ékszerek sorolásába. A fő különbség, amely segíthet megkülönböztetni a fehér zafírt a gyémánttól, a fény visszaverődése - a kőbe belépő fény visszaverődési folyamata, és a kecses csillogása. A legfontosabb különbség a gyémánt és a swarovski kristály között, hogy a gyémánt természetes kő, míg a swarovski emberi alkotás.

A fehér zafír, és a gyémánt is jól néz ki az ékszereken, mint például nyakláncon, a gyűrűn vagy a fülbevalókon, mert a gyémánt és a fehér zafír keménysége nagyon jól megy minden stílussal és modellel. Annak ellenére, hogy a gyémántok és a fehér zafírok hasonló fényességgel rendelkeznek, különböző geológiai forrásokból származnak, ásványi minősítésük pedig más. A fehér zafír a Corundum családból származik, és ez a családfa színes zafírokat és rubintokat is tartalmaz. Másrészről a gyémánt tiszta szenet tartalmaz, és ugyanolyan összetevője van, mint a grafit vagy a szénnek. Ha meg tudja tenni, ajánljuk hogy a gyémántot válassza egy életre szóló élményért, de hogy "pénztárcabarát" választékot szeretne választani, akkor a hasonló minőségű fehér zafír tudjuk ajánlani.

A gyémántképződés magas hőmérsékleten és nyomás alatt történik a föld mélyén, és ez a nagy mértékű nyomásnak köszönhetően a gyémánt a legnehezebb és a legvezetőképesebb anyag. A vulkánkitörés hozza a gyémántokat a felszínre, míg zafírok megtaláhatóak a felszínen, mint például egy lerakódásként egy sziklán. Viszont nagyon óvatosan kell a gyémántot kezelni, hogy megtartsa az élénk ragyogását és kontrasztját. Puha fogkefét és speciális krémet használhat a gyémánt tisztításához, de ha a fehér zafírról van szó, akkor ne túl gyakran végezze el ezt a tisztítási eljárást. A gyémántok szemet gyönyörködtető szikrája örökké tart, és mindig is népszerű lesz eljegyzési gyűrűként.

A fehér zafír és a gyémánt közötti különbség a szín, a fénytörés és a tartóssági kritérium.

Szín

Ha a fehér zafír és a gyémánt közötti különbséget szeretné megállapítani, megviszgálhatja a kettő közötti színárnyalatokat. Általában a gyémánt nagyon erősen tükrözi a fényt, és lélegzetelállító szikrát hoz létre, míg a fehér zafír is ragyog, de nem olyan erősen mint a gyémánt.

Fény Visszaverődés

Amikor a fény a drágakő sarkaiból elnyelődik, elkezdődik a fénynek a drágakő belsejében az utazása sarokból sarokra, ami úgy tükröződik mint szinte a napfény. A gyémánt nagy mennyiségű fénytörést okoz a felépítésének köszönhetően, így fényesebbé válik. Természetes módon éz a felépítése befojásolja legjobban a gyémánt értékét. Amikor összehasonlítjuk a fehér zafírt és a gyémántokat, látni fogod, hogy a gyémántok a szivárvány minden színét ki tudja mutatni. A csodálatos színek a fénynek köszönhetően válnak láthatóvá, és ez a ritkaság ereje. A ritka drágakövek mindig nagyon értékesek, és évszázadok óta keresettek mivel a fényt, és gyönyörű csillogást tükrözik.

Tartósság

A gyémánt tartóssága négyszer annyi, mint a fehér zafíré, ami azt jelenti hogy a gyémánt igazán kemény. A fehér zafír nem könnyen karcolódik meg, és nem számít, melyiket választja, egy tökéletes kidolgozású darab életre szóló.

More

Ha összehasonlítja a gyémántot és a Swarovski-t, talán nem is láthat nagy különbséget szabad szemmel, de a valóságban igen jelentős különbsége van.

A swarovski egy üvegből készült kristály amit Ausztriába gyártanak. A természetben nem található ezért nem mondhatjuk hogy természetes eredetű. A Swarovski legnagyobb előnye a magas szintű ragyogás és a gyönyörű kristály tisztasága. Ezenkívül, különböző formákban és széles színárnyalatokban található.

A gyémántoknak eltérő jellemzői vannak, és ezeket a tulajdonságokat 4C-ként sorolják be, amelyek szín, vágás, tisztaság és a karát. Ezek a tulajdonságok határozzák meg a gyémánt minőségét és a változó értékük szerint GIA vagy HRD tanúsítvánnyal is megvehetik. Ezeknek a tanúsítványoknak köszönhetően megtalálhatja a megvásárolt kő összes fontos tulajdonságait. Ha nem tud döntést hozni egy gyémánt, egy Swarovski és egy fehér zafír között, tegye azt, hogy készítsen egy táblázatot így meg tudja tekinteni a különbségeket. A gyémánt életre szóló tartama van, természetes, ritka, csillogó és a legjobb minőséget képviseli. A Swarovski laboratórium gyártmánya, csillogó, elérhető és hasonlít a gyémántra. A Fehér zafír természetes, elérhető és hosszú az élettartama.

A választása lehet egy gyűrű, fülbevaló vagy egy nyaklánc. A legfontosabb tényező az, hogy kiválassza a megfelelő követ az ízlése szerint, és meggyőződhet benne hogy a legszínvonalasabb kézművességű termékhez fog hozzájutni, ezenfelül fontolja meg a költségvetési keretét. Mindig emlékezzen arra, hogy akármelyik követ választja ki nagyon óvatosnak kell lenni, amikor egy gyűrűt, egy nyakláncot vagy egy fülbevalót használ mert nagyon gyengéd és nemes. A használat nagy hatással van a kőre, ezért nagyon gyengédnek kell lennie, hogy elkerülje a karcolásokat, a elszíneződést és további lehető kellemetlenségeket.