Betöltés...

Születéskő Útmutató

Január

Gránát

Feburár

Ametiszt

Március

Akvamarin

ÁPRILIS

Gyémánt

Május

Smaragd

JÚNIUS

Gyöngy

Július

Rubin

Augusztus

Olivin

Szeptember

Zafír

Október

Rózsaszín Turmalin

November

Citrin

December

Tanzanit

Születéskő Január - Gránát

A gránátalma vörös magjaira emlékeztető drágakő a 14. század közepétől a sötét vörös jelentésű "gernet" szóból kapta a nevét. Ezek a gyönyörű kövek változhatnak színben, a legelterjedtebbek a sötét, gazdag vörösek, amelyek mélyen lilásvörös színűek. Különösen tartós drágakövek, amelyek az egész világon megtalálhatók, beleértve Wyomingot, Csehországot, Görögországot, Oroszországot, Tanzániát, Madagaszkárt, Srí Lankát és Indiát.

A gránát az igazságot és a hitet jelképezi, úgy hitték, hogy ezek a drágakövek biztonságban tartják a viselőt utazásaik során, megvédve őket az otthonuktól távol eső balesetek ellen, és képesek megvédeni tulajdonosukat a rémálmoktól. A gránát szimbolizálja a mély és tartós barátságokat is. Ajándékozza a gránát követ annak, akinek a barátságát nagyra értékeli. A gránát gyógyító ereje közismert, és úgy tartják, hogy jótékony hatással van a szívre és a tüdőre.

Böngésszen a gránát ékszer gyűjteményünk között, és válassza ki a tökéletes születtek, ezzel is jelezve jó szándékát, és azt hogy, boldogságot és egészséget kíván.

Születéskő Feburár - Ametiszt

Kvarc ásvány, a lila színtől egészen a vöröses lila és szürkés lila színárnyalatig. Az "amethystos" szó görögből származik, ami azt jelenti, hogy "nem részeg", és ahogy a lila szín hasonlít a borra, nem véletlen, hogy a "methy" bort jelent. Az ametiszt a világon sokfelé megtalálható, többek között, többek között az USA-ban, Mexikóban, Brazíliában, Kanadában, Afrikában, Olaszországban, Németországban és Oroszországban.

Az ametiszt, amely színével a drámát és az izgalmat szimbolizálja, könnyen felismerhető drágakő. Régen, viselői úgy vélték, hogy megóvhatja õket a részegségtől és a mérgezéstől. Manapság ezek a feltűnő kövek a stabilitáshoz, a békéhez, az egyensúlyhoz, az őszinteséghez és a nyugodt diszpozícióhoz kapcsolódnak. A középkorban gyógyszerként is alkalmazták, hogy megszüntessék az álmosságot és élesítsék az intellektumot, és úgy tartják,hogy, hogy hatékony lehet bármilyen szenvedély, fejfájás, álmatlanság és általános gyógyulás elvonási tüneteinek gyógyítására.

Tekintse meg Ametiszt ékszer ajánlatainkat, nem csak azok számára, akik februárban születettek, hanem ajándékként, hiszen extra melegséget, erőt és bátorságot biztosít.

Születéskő Március - Akvamarin

Olyan nyugodt színeket jelképez, mintha egy óriási hullámot viselne, mindez a tengervizet jelképezi. Úgy hitték, hogy az akvamarin kövek a sellők koporsójából származnak. Ezek az élénk színű drágakövek megtalálhatók Brazíliában, Kínában, Kolumbiában, Oroszországban, Indiában és az Egyesült Államokban.

Mivel a tengerhez kötődik, az akvamarinok szent kövek voltak a tengerészek számára, hittek benne hogy megóvja őket a veszélyektől. Nyugtató színei miatt úgy vélik, hogy nyugalmat és békét hoz viselője számára. A rómaiak úgy vélték, hogy az Akvamarin ékszerek segíthetnek megbékélni az ellenséggel, egyesek szerint ezek a kövek képesek újra felébreszteni a szeretetet az emberek között.

Az akvamarinok nyugtató hatása miatt még mindig úgy gondolják, hogy hasznosak a mentális egészséghez és a belső nyugalom ápolásához. Az ősi időkben ezeket a drágaköveket fertőtlenítésre használták és úgy vélték, hogy meg tudja gyógyítani a szem betegségeit.

Az Akvamarin ékszereket nem csak azok viselhetik, akik márciusban születtek, de mivel a hosszú egységet és a szeretetet jelképezi ajándékozható menyasszonyoknak is.

Születéskő Április - Gyémánt

Akik áprilisban születtek, igazán szerencsésnek tarthatják magukat, hiszen az ő születéskövük a legdrágább drágakő - a gyémánt. Elnevezése a görög "adamas" szóból származik, ami annyit jelent: „legyőzhetetlen”, és a gyémánt valóban megérdemli ezt a címet. Ez a legnehezebb és legtartósabb kő, így ennek megfelelően az örök szerelem szimbóluma. Ezek a drágakövek széles, a kristályfehértől egészen a nagyon sötét feketéig terjedő színskálájuk miatt is nagyon különlegesnek számítanak. Gyémántot manapság elsősorban Dél-Afrikában, Indiában, Brazíliában, Kanadában és Ausztráliában bányásznak.

A gyémántot az ókori időkben, már Kr. e. 400 körül is nagy becsben tartották. A kristályok csodálatát már szanszkrit írások is megemlítik. Számos legenda kapcsolódott ezekhez a drágakövekhez. Például úgy hitték, hogy a gyémántokat a Földre lesújtó olyan villámcsapások hozták létre, sőt, a görögök úgy vélték, hogy a gyémántok az istenek könnyei vagy a csillagok darabjai.

A gyémántokat övező legendáknak köszönhetően, ragyogó tüze és csillogása miatt úgy hitték, hogy a kő varázserővel rendelkezik. A gyémánt a hit, a hűség, az őszinteség, a tisztaság és a szeretetet jelképe. Ez az oka annak, hogy gyémántot nagyon gyakran választanak eljegyzési gyűrűkhöz is. Ezekről a drágakövekről régen úgy tartották, hogy gyógyhatásuk rendkívüli, gyógyítják az agyműködéshez kapcsolódó betegségeket. A kövekhez társított tisztaság miatt pedig általánosan elfogadott volt, hogy hasznosak a méregtelenítés során.

A gyémánt az erősség, a gyönyörűség és az örökkévaló szerelem szimbóluma, ezért nem csak azoknak ajándékozhatja, akik áprilisban születettek, hanem gyönyörű ajándék szeretteinek.

Születéskő Május - Smaragd

Világos zöld színe miatt a smaragdot a tavasz szimbólumának tekinthetjük, így nem meglepő, hogy a természet zöldjét megjelenítve, a májusban születettek születésköve. A smaragd élénk színekben pompázik; minél intenzívebb a zöld szín, annál értékesebb a smaragd. Néha még az is előfordul, hogy a kő kékes színárnyalatot kap. A smaragd neve közvetetten a görög "smaragdos" szóból származik, amely többféle zöld követ is jelölt. A smaragd megtalálható Kolumbiában, Brazíliában, Pakisztánban, Oroszországban, Ausztráliában, Dél-Afrikában, Indiában, Norvégiában és az Egyesült Államokban.

A smaragd mélyzöld színe jelképezi az élet megújulását az olyan, az éltre nagy hatással bíró jellemzőkkel, mint a hűség, a lojalitás és a barátság. A smaragdhoz sok mítosz kötődik. A rómaiak a termékenységet, a jóságot és a szépséget képviselő Vénusz istennőhöz társították. Ami a kő gyógyító erejét illeti, úgy tartották, hogy megelőzi az epilepsziát, elállítja a vérzést és leviszi a lázat.

Ajándékozza meg májusi szeretteit a ragyogó tavaszi színekkel egy csodás zöld smaragd formájában.

Születéskő - Gyöngy

A gyöngy az egyetlen olyan drágakő, amelyet élőlények – osztrigák és kagylók – hoznak létre. Akik júniusban születtek, igazán szerencsének mondhatják magukat, hogy születéskövük ilyen kivételes. Legyen szó akár a legelterjedtebb fehér vagy a ritkább fekete gyöngyökről, mind-mind az óceánok csodálatos ajándékai. A gyöngy a latin "perna" szóból származik, ami „lábat” jelent, eredete pedig arra vezethető vissza, hogy a megnyitott puhatestűeket egy birka lábához találták hasonlatosnak. Manapság a gyöngyök Japán, Kína, Ausztrália, a Fülöp-szigetek és Indonézia területéről származnak.

A gyöngyöket az ókori, egyiptomi idők óta nagy becsben tartják. Legendák és mítoszok kötődnek hozzájuk – az idők során tekintették őket a Hold könnyeinek, melyek jótékonyságot, ártatlanságot és hitet hoznak. Gyógyító erőt tulajdonítottak neki, úgy vélték, nem csak számos betegséget, de az elmebajt is gyógyítják. A gyöngyöket Ázsiában még napjainkban is gyógyszerként használják.

A gyöngyök, mint a tisztaság szimbólumai kiváló választásnak bizonyulnak eljegyzési gyűrűkhöz, hiszen a legtisztább érzelmeket szimbolizálják.

Születéskő Július - Rubin

Az ókori ázsiai történetekben "izzó kőnek" nevezett rubin nem véletlenük a júliusiak születéskövet, hiszen a forró nyári napokat idézi. A rubin elnevezése latin "ruber", vagyis „vörös” szóból származik. A négy drágakő egyikeként, a rubinok értékét többek között, színük határozza meg. Minél vörösebb egy rubinkő, annál értékesebb. Rendkívüli színe és csupán a gyémánthoz hasonlatos keménysége miatt a rubin a legkeresettebb drágakövek egyike.

A rubin Burma, Sri Lanka, az Egyesült Államok, India, Ausztrália, Pakisztán, Nepál, Afganisztán, Brazília, Mianmar és Thaiföld egyes részein lelhető fel.

Tüzes vörös színe miatt a rubin a szenvedély szimbólumává vált. Növeli a bátorságot és az energiát, valamint viselőjét védi a vitáktól és káros gondolatoktól. A vitalitással, a bátorsággal és életerővel azonosítható, így a szerelemben is jót jelent. Emiatt a rubin tökéletes választás eljegyzési gyűrűkhöz, hiszen tökéletesen kifejezi a szenvedélyes érzéseket.

Születéskő Augusztus - Olivin

Az olivin az egyik legrégebben ismert ékkő és egyben az augusztusiak születésköve. A Napot jelképező olivin, a nyár utolsó hónapjában felidézi az élénkzöld színeket. Az olivin egyike azoknak a köveknek, amelyek csak egy színben fordulnak elő, viszont megjeleníti a zöld különböző árnyalatait, az olívazöldtől egészen a sötétebb, barnás színárnyalatokig. Az olivin fellelhető Brazíliában, Burmában, Ausztráliában, Kenyában, Mexikóban és Srí Lankán.

Pontosan nem ismert, honnan származik az olivin, más néven „peridot” elnevezés. Egyes vélemények szerint a görög "peridona" szóból ered, ami azt jelenti, hogy "rengeteget adni". A drágakő ezt a jelentést a mai napig hordozza, és úgy tartják, hogy az olivin jólétet és jó szerencsét hoz. A Naphoz kötődő szimbolikája kapcsán az olivin segít a depresszió és a stressz csökkentésében, segítségével nem csak a negatív érzésektől, de a test méreganyagaitól is megszabadulhatunk, sőt a hajat, a bőrt és a körmöket is széppé varázsolja.

Az olivin jólétét és nyári ragyogást teremtő ereje nem csak az augusztusban születettek számára tökéletes ajándék, de népszerű eljegyzési gyűrűként is, mivel úgy tartják, hogy harmóniát hoz az emberi kapcsolatokba és a családi életbe.

Születéskő Szeptember - Zafír

A középkor óta népszerűek, a zafírok drágakövek a Szeptemberben születettek számára. Ezek a drágakövek nagyon különböző színben találhatóak, de leginkább a élénk világoskék színűek. Még a nevük is több ősi nyelvből származik, de az egyik fő magyarázat a latin "sapphirus", azaz a "kék". Zafírok Indiában, Mianmarban, Thaiföldön, Vietnamban, Srí Lanka-ban, Kínában, Ausztráliában, Brazíliában, Afrikában és Észak-Amerikában találhatóak.

A kék szín nyugtató erejének köszönhetően úgy gondolják, hogy a zafír kő a békét, harmóniát hoz létre, és segíti a tudatuk összpontosításában. A középkor óta úgy gondolják, hogy megerősítik a bölcsességet. Őszinteségüket, hűségüket és hűségüket jelképezik, ezért a zafír ékszerek nemcsak a szeptemberben születettek számára tökéletes ajándéknak számíthatnak, hanem olyan tökéletes eljegyzési gyűrűként állíthatók be, amely képes bizonyítani, mennyire kivételes a szeretetetek. A Zafír még a Diana hercegnő eljegyzési gyűrűjéhez használt drágakő volt, amely bizonyítja a királyi királynak ezt a kőt hordozza!

Születéskő Október - Rózsaszín Turmalin

A turmalin különböző árnyalatokban és színekben fellelhető ásvány, melyek közül a ragyogó rózsaszín turmalin az október hónap köve. A „turmalin” elnevezés a szingaléz „tura mali” kifejezésből származik, mely annyit tesz: „kevert színek”. Talán a színe miatt, a rózsaszín turmalin a szívcsakrával hozható kapcsolatba és egyesek szerint megnyitja az utat a feltétel nélküli szeretet felé. A rózsaszín turmalin megtalálható Brazíliában, Srí Lankán, Nigériában, Mozambikban, Madagaszkáron, Afganisztánban, Pakisztánban és az Egyesült Államokban.

Ehhez az ékkőhöz számos legenda köthető. Az ókori időkben a turmalinokról úgy hitték, hogy mágikus védelmet nyújtanak a gonosz ellen, sőt természetfeletti erőt tulajdonítottak neki. Manapság a rózsaszín turmalinról úgy vélik, hogy nyugtató hatással bír, csökkenti a szorongást és a stresszt.

Ha októberi születésű szeretteinket rózsaszín turmalinnal ajándékozzuk meg, azzal kifejezzük, milyen nagyra becsüljük az illetőt. Fejezze ki együttérzését, érzékenységét és a kettejük között meglévő erős köteléket egy turmalin köves ékszerrel.

Születéskő November - Citrin

A hideg hónapra fényt és melegséget hozva, a citrin a novemberi születéskő. A kő elnevezése magától érthető, hiszen a citrin egy értékes, szilárd citrusfélére emlékezetet. Ezek a kövek Brazíliában, Bolíviában, Afrikában és Oroszországban találhatók meg.

A legendák szerint a citrin kő felszabadítja az elmét, így növeli a pszichikai képességeket. Gyógyító és nyugtató hatást tulajdonítanak neki, csökkenti a szorongást, az idegességet és a mindennapi stresszt. Valószínűleg a kő színe miatt a vidámsággal és az örömmel társítják, így úgy vélik, hogy aki citrint visel, a nehéz helyzeteket reménnyel telve és könnyedén megoldja.

A citrinnel nem csak azokat ajándékozhatjuk meg, akik novemberben születtek. Szerezzen örömet szeretteinek ezzel a vidám ékkővel!

Születéskő December - Tanzanit

Aki decemberben született, egy igazán kivételes születéskövet tekinthet sajátjának. A tanzanit egyike a legkésőbb felfedezett ékköveknek. Annak ellenére, hogy története nem nyúlik vissza a régmúltba, fényes, mélykék színével a tanzanit mégis elnyerte az emberek csodálatát. Egy meglehetősen ritka ékkőről van szó; Tanzánia egyike azon kevés helyeknek, amely elég szerencsés ahhoz, hogy ezt a különleges követ magáénak tudhassa.

Fiatal kora miatt a tanzanithoz még nem kapcsolódnak legendák és mítoszok. A követ a Tiffany & Co fedezte fel és nevezte el származási helyéről. Ezután világszerte népszerűsítette, így a tanzanit napjaink egyik legkedveltebb ékkövévé vált.

Természetesen tanzanittal díszített ékszert nem csak a december hónap szülötteinek ajándékozhat, hanem szerettei közül bárkinek. Ajándékozzon egy olyan ékkövet, amely biztosan nagy hatással lesz a az ékszerek törtélmére!