Betöltés...

Születéskő Útmutató

Január

Gránát

Feburár

Ametiszt

Március

Akvamarin

Aprilis

Gyémánt

Május

Smaragd

Születéskő

Gyöngy

Július

Rubin

Augusztus

Olivin

Szeptember

Zafír

Október

Rózsaszín Turmalin
Opál

November

Citrin

December

Tanzanit

Születéskő Január - Gránát

A gránátalma vörös magjaira emlékeztető drágakő a 14. század közepétől a sötét vörös jelentésű "gernet" szóból kapta a nevét. Ezek a gyönyörű kövek változhatnak színben, a legelterjedtebbek a sötét, gazdag vörösek, amelyek mélyen lilásvörös színűek. Különösen tartós drágakövek, amelyek az egész világon megtalálhatók, beleértve Wyomingot, Csehországot, Görögországot, Oroszországot, Tanzániát, Madagaszkárt, Srí Lanka-t és Indiát.

A gránát az igazságot és a hitet jelképezi, úgy hitték hogy ezek a drágakövek biztonságban tartják a viselőt utazásaik során, megvédve őket az otthonuktól távol eső balesetek ellen, és képesek megvédeni tulajdonosukat a rémálmoktól. A gránát szimbolizálja a mély és tartós barátságokat is. Ajándékozza a gránát követ akinek a barátságát nagyon értékeli. A Gránát köztudott a gyógyító erejével, és azt mondják, hogy gyógyító tulajdonságai vannak a szív és a tüdő számára.

Böngésszen a gránát ékszer gyűjteményünk között, és válassza ki a tökéletes ajándékot azoknak, akik januárban születtek, jó szándék, boldogság és egészség kívánsága jelképével.

Születéskő Feburár - Ametiszt

Kvarc ásvány fajta, lila színtől kezdődően a vöröses lila és szürkés liláig is megtalálható. Az "amethystos" szó görögből származik, ami azt jelenti hogy "nem részeg", és ahogy a lila szín hasonlít a borra, nem véletlen, hogy a "methy" bort jelent. Az ametiszteket széles körben találják szerte a világon, többek között az USA-ban, Mexikóban, Brazíliában, Kanadában, Afrikában, Olaszországban, Németországban és Oroszországban.

Az ametiszt, amely színével a dráma és az izgalmat szimbolizálja, könnyen felismerhető drágakő. Az ősi viselők úgy vélték, hogy megóvhatják õket a részegségtől és a mérgezéstől. Manapság ezek a feltűnő kövek a stabilitáshoz, a békéhez, az egyensúlyhoz, az őszinteséghez és a nyugodt diszpozícióhoz kapcsolódnak. A középkorban gyógyszerként is alkalmazták, hogy eloszlassák az alvást és élesítsék az intellektumot, és még mindig tudott, hogy hatékony lehet bármilyen szenvedély, fejfájás, álmatlanság és általános gyógyulás elvonási tüneteinek gyógyítására.

Tekintse meg az Ametiszt ékszer ajánlatainkat, nem csak azok számára, akik februárban születettek, hanem ajándékként, ami extra melegséget, erőt és bátorságot biztosít.

Születéskő Március - Akvamarin

Olyan nyugodt színeket jelképez, mintha egy óriási hullámot viselne, ami a tengervíz jelentését magába foglalja. Úgy hitték hogy az akvamarin kövek a sellők koporsójukból származnak. Ezek az élénk színű drágakövek megtalálhatók Brazíliában, Kínában, Kolumbiában, Oroszországban, Indiában és az Egyesült Államokban.

A tengerhez való kapcsolódásuk miatt az akvamarinok szent kövek voltak a tengerészek számára, hittek benne hogy megóvja őket a veszélyektől. Nyugtató színeik miatt úgy gondolják, hogy nyugalmat és békét hoznak a viselő számára. A rómaiak úgy vélték, hogy az Akvamarin ékszerek segíthetnek megbékélni az ellenséggel, egyesek szerint ezek a kövek képesek újra felébreszteni a szeretetet az emberek között.

Az akvamarinok nyugtató hatásuk miatt még mindig úgy gondolják, hogy hasznosak a mentális egészséghez és a belső nyugalom ápolásához. Az ősi időkben ezeket a drágaköveket fertőtlenítésre használták fel, és erősnek tekintették a szem betegség gyógyítására.

Az Akvamarin ékszerek nemcsak a márciusban születettek, hanem az Akvamarin ajándékozható a menyasszonyoknak is, mivel a hosszú egységet és a szeretetet jelképezi.

Születéskő Aprilis - Gyémánt

Az Áprilisban születettetek szerencsésnek számíthatják magukat mivel a legdrágább drágakő - a gyémánt a születéskövük. A görög "adamas" szó, ami legyőzhetetlen, a gyémánt valóban megérdemli ezt a címet. A legnehezebb és legtartósabb kő ennek megfelelően az örök szerelem szimbóluma. Ezek a drágakövek különlegesek a széles színskálájukért, a legelterjedtebb kristályfehérjétől a nagyon sötét feketéig. A gyémántokat manapság elsősorban Dél-Afrikában, Indiában, Brazíliában, Kanadában és Ausztráliában bányásznak.

A gyémántokat az ókori idők óta értékelték, még K.E. 400 előtt is. A szanszkrit írások is említették a kristályok csodálatát. Számos legendák kapcsolódtak ezekhez a drágakövekhez, úgy hitték, hogy a gyémántokat olyan villámcsapások hozták létre, amelyek lesújtották a Földet, a görögök úgy vélték, hogy a gyémántok az istenek könnyei vagy a csillagok darabjai.

A gyémántok legendáinak köszönhetően ragyogó tüze és csillogása miatt úgy hitték hogy varázslatos ereje van. A kő a hit, a hűség, az őszinteség, a tisztaság és a szeretetet jelképezi. Ez az oka annak, hogy a gyémántokat széles körben választják az eljegyzési gyűrűkhöz is. Ezeknek a drágaköveknek azt gondolták, hogy rendkívüli gyógyhatásúak, az agyhoz kapcsolódó betegségeket gyógyítanak, és a hozzájuk kapcsolódó tisztaságuk miatt képesek voltak a test méregtelenítésére.

A gyémánt erősségének, gyönyörűségének és az örökkévaló szerelem szimbólumaként nem csak az Áprilisban születetteknek hanem szeretteinek is ajándékozhatja.

Születéskő Május - Smaragd

Világos zöld színével a Smaragd a tavasz szimbólumává válhat, így nem meglepő, hogy a májusban születettek születésköve, a természet zöldjét magával hordozhatja. Élénk színekkel rendelkező, minél intenzívebb a zöld színe, annál értékesebb a Smaragd, néha még kékes színű is lehet. A smaragdok neve közvetetten a görög "smaragdos" szóból származik, amely több fajta zöld kövek nevét jelentette. Kolumbiában, Brazíliában, Pakisztánban, Oroszországban, Ausztráliában, Dél-Afrikában, Indiában, Norvégiában és az Egyesült Államokban találhatók.

A mély zöld színű smaragd szimbolizálja az élet megújulását, és rendelkezik olyan jellemzőkkel, amelyeket az életetekben, például hűségben, lojalitásban és barátságban nyújt. Sok mítosz szól a Smaragdról. A rómaiak a Vérus istennővel társították össze, a termékenységet, a jóságot és a szépséget képviselték. A gyógyító erejük miatt úgy gondolták, hogy megakadályozzák az epilepsziát, megállítják a vérzést és csökkenti a lázat.

Adja meg a fényes tavaszi színek jelenlétét szeretteinek, akik májusban születtek a szikrázó, mély zöld smaragd kövekkel.

Születéskő - Gyöngy

Az egyetlen élő drágakő, az osztriga és a kagyló által létrehozott drágakövek a júniusban születettek, akik szerencsésnek születtek, hogy kivételes születéskővel rendelkeznek. A legelterjedtebb fehértől a ritkább feketéig változó gyöngyszemek az óceánok csodálatos ajándékai. A Gyöngy a Latin "perna" szóból származik aminek "láb" a jelentése mert a felnyitott puhatestű kagyló hasonlít a birka lábához. A gyöngyök manapság Japán, Kína, Ausztrália, A Fülöp Szigetek és Indonéziából származnak.

A gyöngyöket az ókori Egyiptom idők óta nagyra értékelték. Azóta legendák és mítoszok kezdődtek, és ezeket a drágaköveket a holdnak a könnyeiként hívtak, amely képes arra, hogy jótékonyságot, ártatlanságot és hitet létrehozzon. Úgy gondolják, hogy gyógyító erejük van, számos különböző betegséget és elmebajt gyógyít. A gyöngyöket egészen napjainkig Ázsiában gyógyszerként használják.

A gyöngyök, a tisztaság szimbólumai lehetnek a legjobb választás az eljegyzési gyűrűk számára, hogy szimbolizálják a legtisztább érzéseit a szeretetteinek.

Születéskő Július - Rubin

Az ókori ázsiai történetekben az úgynevezett "izzó kő", a rubinok nem véletlenül a júliusban születettekhez tartoztak, mintha a nyári meleget hoznák. A rubinok neve a "ruber" latin szóból származik, ami vöröst jelent. A négy drágakő egyike, a rubinok értéke többek között a szín által mért érték. Minél vörösebb a rubin annál értékesebb. Rendkívüli színük és keménységüknek köszönhetően, a gyémántok rubinok a világon a legkívánatosabb drágakövek.

A Rubin Burma, Sri Lanka, Egyesült Államok, India, Ausztrália, Pakisztán, Nepál, Afganisztán, Brazília, Mianmar és Thaiföld egyes részein találhatóak.

Tüzes vörös színük miatt a rubinok a szenvedély szimbólumává váltak, növelik a bátorságot, az energiát és védik a viselőket a vitáktól és káros gondolatoktól. Az élet vitalitásához, bátorsághoz és erősségeihez kapcsolódik, ami a szerelem sikerét hozza. Mindezek miatt a rubinok tökéletesek az eljegyzési gyűrűkhöz, hogy bemutassák a szenvedélyes szeretetük izzó erejét.

Születéskő Augusztus - Olivin

Az emberek által ismert legrégebbi drágakövek közül az Olivin az Augusztusban születettek köve. A Nap szimbóluma, a Olivin, a nyár utolsó hónapjában az élénkzöld színt hozza. Az Olivin egyike a köveknek, amelyek nem különböző színekben érkeznek, de zöld színük, az olajzöldtől a sötétebb, barnás színárnyalatig változóak. Az Olivinok ket Brazíliában, Burmában, Ausztráliában, Kenyában, Mexikóban és Srí Lanka-ban találhatóak meg.

Az Olivin nevének eredete nem teljesen világos, de úgy gondolják, hogy a görög "peridona" szóból származik, ami azt jelenti, hogy "rengeteget adni". A drágakő ezt a jelentést a mai napig hordozza, mivel úgy vélik, hogy az Olivin jólétet és jó szerencsét hoz. A nap fent említett szimbolizmusának köszönhetően az Olivin segít a depresszió csökkentésében, a stressz csökkentésében és a negatív érzelmek csökkentésében, a test méreganyagainak megszabadulásától, sőt a haj, a bőr és a körmök számára is segítséget nyújt.

Az Olivin nem csak a tökéletes ajándék az Augusztusban születettek számára, hogy jólétet és nyári ragyogást kapjon, de tökéletesen alkalmas az eljegyzési gyűrűre is, mivel azt mondják, hogy az emberi kapcsolatokat és a családi életet harmonizálják.

Születéskő Szeptember - Zafír

A középkor óta népszerűek, a zafírok drágakövek a Szeptemberben születettek számára. Ezek a drágakövek nagyon különböző színben találhatóak, de leginkább a élénk világoskék színűek. Még a nevük is több ősi nyelvből származik, de az egyik fő magyarázat a latin "sapphirus", azaz a "kék". Zafírok Indiában, Mianmarban, Thaiföldön, Vietnamban, Srí Lanka-ban, Kínában, Ausztráliában, Brazíliában, Afrikában és Észak-Amerikában találhatóak.

A kék szín nyugtató erejének köszönhetően úgy gondolják, hogy a zafír kő a békét, harmóniát hoz létre, és segíti a tudatuk összpontosításában. A középkor óta úgy gondolják, hogy megerősítik a bölcsességet. Őszinteségüket, hűségüket és hűségüket jelképezik, ezért a zafír ékszerek nemcsak a szeptemberben születettek számára tökéletes ajándéknak számíthatnak, hanem olyan tökéletes eljegyzési gyűrűként állíthatók be, amely képes bizonyítani, mennyire kivételes a szeretetetek. A Zafír még a Diana hercegnő eljegyzési gyűrűjéhez használt drágakő volt, amely bizonyítja a királyi királynak ezt a kőt hordozza!

Születéskő Október - Rózsaszín Turmalin

A turmalinok különböző árnyalatokban és színekben találhatóak, de a fényes rózsaszín turmalin az október hónapra van dedikálva. Általában a neve jelentése "vegyes színek" jelképez, és a Szingalézül "tura mali" szóból származik. Lehet, hogy színük miatt a rózsaszín turmalin kapcsolódik a szívcsakrához, és azt mondják, hogy megnyitja a szíveket a feltétel nélküli szeretethez. A rózsaszín turmalinok Brazíliában, Srí Lanka-ban, Nigériában, Mozambikban, Madagaszkárban, Afganisztánban, Pakisztánban és az Egyesült Államokban találhatók.

Számos legendák veszik körül ezt a drágakövet. Az ókori időkben a turmalinokról úgy hitték, hogy mágikus védelmet nyújtanak a gonosz ellen, és azt hitték, hogy a kő metafizikai hatalmat is hordoz. Manapság a rózsaszín turmalinról úgy hiszik hogy, hogy megnyugtatja, csökkenti a szorongást és a stresszt.

Az októberben születettek számára ajándékként a rózsaszín turmalin kimutatja, hogy mennyire értékeled Őt. Mutassa meg az együttérzést, az érzékenységet és mennyire erős a szereteted a rózsaszín turmalin drágakővel.

Októberi születéskő

Az opált október hónap születésköveként ismerjük. A szeretet, az ártatlanság és a remény szimbóluma. Szinte minden alapszín megtalálható az opálban, mely többszínű. A csillogó kis tükröcskéi tökéletes megjelenést biztosítanak neki, mely által igen értékes szerepet tölt be az ékszerek világában. Az Opál a kvarc egy olyan formája, amely a felszín alatti vizek mozgásának és a sziklák közötti rések bezárásának eredményeként alakul ki. Ennek a föld alatti csodálatos kőnek számos előnye van. Úgy gondolják, hogy jót tesz a léleknek, és megnyugvást biztosít. Emellett eltávolítja a negatív energiát és pozitív energiát áraszt. Kijelenthetjük, hogy ez egy misztikus kő, miután befolyása van például a kozmikus tudat fejlesztésére.

Ez az egyik legszebb ajándék egy októberben született személynek. Egy opál köves ajándékkal megmutathatja a szeretett félnek, mennyire értékes Önnek. Egy opál gyűrű, egy opál nyaklánc vagy egy opál eljegyzési gyűrű, közül az egyik szeretetének legkülönlegesebb szimbóluma lehet. Remek alkalom arra, hogy kifejezze érzéseit Felé. Ezen felül pedig minden egyes GLAMIRA terméket személyre szabhat stílusának megfelelően, mely azt jelenti, hogy megválaszthatja milyen fémből, milyen kővel és oldalkövekkel készítsük el...

Születéskő November - Citrin

Mintha fényt és melegséget hozna e hideg hónapra, a Citrin fényes színei November köve lett. A kő magától értendő névvel rendelkezik, mivel a citrin egy értékes, szilárd citrusfélére emlékezetet. Ezek a kövek Brazíliában, Bolíviában, Afrikában és Oroszországban találhatók.

A legendák szerint a Citrin kő képes megnyitni az elmét, és ezáltal növeli a pszichikai képességeket. Továbbra is úgy hiszik, hogy gyógyító és nyugtató hatású, a szorongás, az idegesség és a mindennapi stresszes életet csökkenti . Feltételezhetően ez a fényes kő színe, a citrinesek vidámsággal és örömmel társulnak, így a viselőiknek nagyobb reményük és erejük lesz a nehéz helyzetekben.

A citrin nemcsak a Novemberben születettek számára a legjobb választás, hanem azok számára is akit boldoggá szeretne tenni!

Születéskő December - Tanzanit

A Decemberben születettek kivételes kőre számíthatnak. A Tanzanit az egyik legutóbbi felfedezett drágakő. Viszonylag modern történelmének köszönhetően a tanzanit mégis elnyerte az emberek csodálatát fényes, mély kék színével. Ezek a drágakövek meglehetősen ritkák és Tanzánia egyike azon kevés helyeknek, amelyeket szerencsésnek lehet nevezni.

Mivel a Tanzanitok történelmileg egészen újak, a legendák és mítoszok még nem ölelik körül őket. Azonban a Tanzanitokat a Tiffany & Co vette észre, mely a származási helyükből kifolyólagosan nevezte el a követ, és világszerte népszerűsítette, így a tanzanit napjaink egyik legkedveltebb drágakőjévé vált.

Egy Tanzanittal díszített ékszer egy remek ajándék lenne, de nem csak a Decemberben születettek számára, hanem mindenkinek, akit szeretsz. Adj egy drágakövet, amely biztosan megteremti és megváltoztatja az ékszer történelmét!