x
 
   
GRÁNÁTKŐ ÉKSZER

GRÁNÁTKŐ

A gránátkő szerkezetét egymáshoz nagyon hasonló fizikai és kristályos tulajdonságokkal rendelkező ásványi anyagok alkotják. A szilikát csoportba tartozik, féldrágakő, barna-piros színnel.

ÖNNEK AJÁNLOTT TERMÉKEK
boderFedezzen fel még többet

GRÁNÁTKŐ

A gránátkő szerkezetét egymáshoz nagyon hasonló fizikai és kristályos tulajdonságokkal rendelkező ásványi anyagok alkotják. A szilikát csoportba tartozik, féldrágakő, barna-piros színnel. A gránát elnevezés a 14. századból származik, a „grenate”, „gránátalma piros” szóból ered. A gránátkő volt a késői Antik Róma leggyakrabban használt köve, lovagok, uralkodók és királyok fegyvereit, ékszereit és ruháit díszítették vele. A lovagi erények jelképének tartották.

A gránátkő ma is tartja népszerűségét az ékszerpiacon. Ujjakon vagy fülben hordva viselőjének izgalmas és domináns megjelenést kölcsönöz. Számos országban bányásszák, többek között Argentínában, Brazíliában és Németországban. Hagyományosan a januárhoz tartozik, és az ikrek csillagjegyben születettek köve.

Mivel a Glamira számára a minőség a legfontosabb, AA minőségű gránátkövekkel dolgozunk, ezekből készítjük a különleges gránátkő ékszereket , gyűrűket, nyakláncokat, fülbevalókat, eljegyzési gyűrűket, karkötőket, mandzsettagombokat és sok mást is; nők, férfiak és gyerekek számára egyaránt. Mivel a szenvedélyes rajongás kövének tartják, a Glamira-nál a szeretet erejét hangsúlyozzuk ezzel a kővel. Fényének bemutatásához gránátköves gyűrűbe helyezhetjük, és a követ kis gyémántokkal vehetjük körül. A gránátkő és a gyémánt együttese vonzó, gyönyörű kontrasztot alkot, mely különösen akkor érvényesül, amikor egy ékszerben együtt van gyémánt, gránátkő és arany. Készíttethet belőle gránátkő fülbevalót, mely olyan lesz, mintha egy gránátalma fényes szemei függenének a füleiben. A Glamira-nál készíttethet egyedi gránátkő nyakláncotis. A Glamira által ajánlott lehetőséggel megteremtheti saját ékszerét, ami tökéletesen kifejezi személyiségét!