x
 
   

ZAFÍR

A kék zafír drágakő, kék árnyalatában egy kis ibolya és lila színnel.

 

A kék zafír drágakő, kék árnyalatában egy kis ibolya és lila színnel. Értéke a kék árnyalatától és a tisztaságától, méretétől, csiszolásától és minőségétől függ. Minél sötétebb kék a kő, annál értékesebb. A neve a görög nyelvből származik, a „sappheiros” szóból ered, melynek jelentése „kék”. A korund csoport tagja, ugyanúgy, mint a rubin, emiatt a legkeményebb drágakövek közé tartozik. A legismertebb és legnépszerűbb kék zafir a csillagzafir, ami egy csillag-szerű alakzatot mutat meg, mely a Cabochon csiszolás eredménye. A queenslandi Fekete Csillag, mely a legnagyobb csillagzafir a világon, 733 karát súlyú. Jelentős zafir lelőhelyek találhatól Kelet-Ausztráliában, Thaiföldön, Sri Lankán, Kínában, Madagszkáron, Kelet Afrikában és Észak Amerika néhány pontján, főleg Montanában.
Zafír eljegyzési gyűrű
A zafir és a rubin gyakran ugyanazon a helyen található. A zafir hagyományosan a szeptemberben születettek és a nyilas csillagjegyűek köve. Az ókorban a békével és a boldogsággal hozták összefüggésbe, pédául Perzsiában úgy hitték, hogy a kék zafir kék eget és békét hoz. A Glamira-nál AAA tisztaságú zafírok kaphatók, és különböző köveket használunk az egyedi kék zafir ékszerekhez. Glamira színben is a legjobbat, a királykéket választja, mely a skála közepén található. A Glamira-nál ezek bármely nemesfémmel és színnel kombinálhatók.
Zafír nyakláncok
A kék zafir egy olyan különleges drágakő, ami mindenkinek jól áll, szőkéknek, barnáknak, és minden stílussal jól kombinálható. Minden bőrszínen jól mutat, kiemeli a nők természetes szépségét és a férfiak varázsát. Bármely ékszerben gyönyörű, legyen az kék zafir fülbevaló, gyűrű, nyakék vagy mandzsettagomb – mindenképpen vonzza majd a tekinteteket. Hordhatja a nyakában, mint kék zafir nyakéket, vagy a fülében, fülbevalóként; vagy az ujján, kék zafir gyűrűként. A Glamira garantálja, hogy kék zafir ékszere nemcsak a tekinteteket vonzza majd, hanem kék vérét is megmutathatja vele. Választhat kék zafir eljegyzési gyűrűt is, szerelme ízlésének megfelelően alakítva, mely megfelelő tanúja lesz lánykérése különleges perceinek. A kék zafir hagyományosan a 45. házassági évfordulóra járó ajándék.
Zafír fülbevalók
ÖNNEK AJÁNLOTT TERMÉKEK
boderFEDEZZE