x
 
   

SMARAGD

Az értékes ékszer kategóriába sorolt smaragd feneketlen és élénkzöld árnyalattal rendelkezik. A smaragd nevét a francia „Esmeraude” szóból és a közép-angol „Esmeraude” szóból kapta, amelyek „zöld drágakövet” jelentenek.

 

Az értékes ékszer kategóriába sorolt smaragd feneketlen és élénkzöld árnyalattal rendelkezik. A smaragd nevét a francia „Esmeraude” szóból és a közép-angol „Esmeraude” szóból kapta, amelyek „zöld drágakövet” jelentenek. Mivel a berill családhoz tartozik, a smaragd árnyalatát az ékszer fejlesztése során felhasznált minimális mennyiségű króm és vanádium adja. Ezenkívül vannak anyajegyei, amelyek zárványok és törések, amelyek a felszínre jutnak. Ezek a zárványok és a mélyzöld árnyalat teszik egyedülállóvá. Kémiai összetétele miatt a smaragd kissé kényes és törékeny. A smaragdkristály integritásának megőrzése érdekében azonban létrehoztak egy speciális „Smaragdvágást”. Az évszázadok során ez nemcsak a smaragdokkal, hanem más ékszerekkel is híressé vált. Ez egy tipikus négyoldalú formát jelent, csiszolt felületekkel, hogy biztosítsa a belső, veleszületett szépségének kiemelését. Ezt az ékszert elsősorban Kolumbiában, az Amerikai Egyesült Államban, Oroszországban, Ausztráliában, Zambiában, Pakisztánban, Indiában, Brazíliában, Madagaszkáron és Norvégiában bányásszák.
Smaragd Eljegyzési Gyűrűk
A smaragd szépségével és feneketlen zöld színével az egyik legértékesebb ékszer a világon, és évszázadok óta kívánatos. Csábítását számos monda, mítosz és hagyományos történet dicsérte. Kleopátra, az egyiptomi királynő a smaragdok iránti mély és rögeszmés szeretetéről volt ismert. Kapcsolatban áll Vénusszal, a szerelem római istennőjével, mivel az ókori rómaiak úgy vélték, hogy a smaragd minden tulajdonságát képviseli: szépséget, termékenységet és jóságot.
Ez a májusi születési hónapra utaló kő az élet megújulását és az örök fiatalságot is jelenti.
Smaragd Nyakláncok
Míg néhány smaragd zöld-sárga árnyalatú, a Glamira inkább a kevés sárga színnel rendelkező, vagy anélküli köveket ajánlja, mivel a teljesen zöld smaragdok a legértékesebbek. Nem csak fülbevalókat, nyakláncokat, karkötőket és smaragd női gyűrűket kínálunk, hanem férfi gyűrűket és mandzsettagombokat is. Először is el kell döntenie milyen nemesfémet használjunk smaragd ékszeréhez, majd a megfelelő súlyt, és végül a kisebb drágaköveket, zafirt, gyémántot kell kiválasztania. Ily módon elkészítheti saját ékszerét, egy pár smaragd fülbevalót vagy egy medált. Ha smaragd eljegyzési gyűrűt választ, a tavasz zöld ragyogását, a teljes, szeretettel teli élet ígéretét adhatja szíve hölgyének. Az ily módon készített ékszer jelentését Ön adhatja meg, a smaragd csodálatos színének és a Glamira tervezésének köszönhetően.
Smaragd Fülbevalók
ÖNNEK AJÁNLOTT TERMÉKEK
boderEXPLORE MORE