x
 
   

FEKETE GYÉMÁNT

A fekete gyémánt a drágakövek közé tartozik, mely mélyfekete színét a grafit, a szén és a különböző, polikristályos fémvegyületek kombinációjának köszönheti.

 

A fekete gyémánt a drágakövek közé tartozik, mely mélyfekete színét a grafit, a szén és a különböző, polikristályos fémvegyületek kombinációjának köszönheti. A "Carbonado"-nak is nevezett fekete gyémántot szerkezete miatt nehéz csiszolni és polírozni; így a fekete gyémánt ékszer készítése sok figyelmet és megfelelő szakértemet kíván. Szépségét mély és telített fekete színének tulajdonítják, a mai ékszerpiacon szinte minden fekete gyémánt színét sugárkezeléssel vagy egyéb eljárásokkal érik el. A természetes fekete gyémánt ritka és drága is. Ha a fekete gyémánt történelmét nézzük, a leghíresebb kő a 67,5 karátos fekete Orlov. Ezt a hatalmas fekete gyémántot „Brahma szemének” is nevezik.
FEKETE GYÉMÁNT ELJEGYZÉSI GYŰRŰK
Nemcsak a mérete miatt különleges, hanem a miatt is, hogy úgy tartják, azóta el volt átkozva, amióta egy indiai Hindu szentélyből ellopták. Az átok állítólag akkor fordult meg, amikor egy orosz hercegnő tulajdonába került, majd újra is csiszolták. Miközben az Indiából származó fekete gyémántokat sugárzásnak és egyéb kezeléseknek vetik alá, a Glamira kizárólag kiváló minőségű, természetes fekete gyémántokat használ, melyek abból a néhány bányából származnak, ahol ezek még megtalálhatók. Fontos megemlíteni, hogy a Glamira kizárólag konfliktus-mentes gyémántokat forgalmaz, melyek megfelelnek a Glamira minőségi előírásainak.
Fekete gyémánt nyakláncok
A Glamira modellek a fekete szín drámaiságát hangsúlyozzák, Önnek pedig lehetősége van arra, hogy a kiválasztott műalkotást a fekete gyémánt szikrájával kombinálja, például egy fekete gyémántgyűrű esetében. Gyakran kerül fehér gyémánt mellé, így a fehér gyémánt fénye és a fekete mélysége is hangsúlyozásra kerül. Nálunk személyre szabhatja a gyűrűt, amiből egy tökéletes fekete-fehér gyémántgyűrű válhat. Vagy hangsúlyozhatja méltóságát és finomságát egy pár fekete gyémánt fülbevaló viselésével. A fekete gyémántot férfi ékszerekhez is használják, mivel a fekete szín alapvetően férfi színnek tekinthető. A Glamira tervez férfi fekete gyémántgyűrűket és mandzsettagombokat is. A fekete gyémántot más kövekkel is kombináljuk, például ónixszal, hogy hangsúlyozzuk a férfiakra jellemző karizmát és higgadt stílust.
Fekete gyémánt fülbevalók
ÖNNEK AJÁNLOTT TERMÉKEK
boderFEDEZZEN FEL MÉG TÖBBET