x
 
   
Fekete gyöngy ékszer

FEKETE GYÖNGY

A gyöngy a legrégebben ismert drágakő, évszázadokon át a legértékesebbnek tartották. A színe a fehértől a feketéig változhat, lehet krémszínű, rózsaszín, pezsgőszínű, (arany) zöld, és kék is.

Fekete gyöngy gyűrűk

Fekete gyöngy gyűrűk

Fekete gyöngy nyakláncok

Fekete gyöngy nyakláncok

Fekete gyöngy fülbevalók

Fekete gyöngy fülbevalók

ÖNNEK AJÁNLOTT TERMÉKEK

FEKETE GYÖNGY

A gyöngy a legrégebben ismert drágakő, évszázadokon át a legértékesebbnek tartották. A színe a fehértől a feketéig változhat, lehet krémszínű, rózsaszín, pezsgőszínű, (arany) zöld, és kék is.

A gyöngyöt az különbözteti meg a többi drágakőtől, hogy szerves anyag, ami egy élőlényből származik – osztrigából és puhatestűekből. Kalcium karbonátot tartalmaz kristályos formában, ami koncentrikus rétegekben rakódott le. Mivel ez egy természetes, szerves drágakő, nagyon sok alakban előfordulhat, és minden alakzat egyedi. Ahogy minden gyémánt különbözik a többi gyémánttól, minden gyöngynek is más az alakja egy kicsit. Formája a magjától, és annak a puhatestűben való elhelyezkedésétől függ. A kerek gyöngyök a legnépszerűbbek és legdrágábbak, mivel ritkák és „természetesek”; amikor a gyöngyre gondolunk, egy kerek gyöngy jut eszünkbe. A természetes gyöngyök mellett vannak tenyésztett gyöngyök is, ezek osztrigákból és édesvízi kagylókból valók. A gyöngy értéke sok mindentől függ, a típusától, fényétől, alakjától, színétől, a gyöngyháztól és a méretétől is. A fénye a minőségét mutatja, a jó minőségű gyöngy olyan világos és fényes, hogy látszik benne a tükörképünk. Másik fontos dolog a gyöngyház, ami a gyöngy színét és a fényességét adja. A vastag gyöngyházú gyöngyök a legértékesebbek.

A gyöngyök felfedezésük óta a világ legrégibb, legkeresettebb, és legnagyrabecsültebb drágakövei. Számos legendában és szövegben szerepelnek, sok ország történeteiben felbukkannak, Egyiptomtól Kínán át a görögökig. Első felhasználása körülbelül 5200 évvel ezelőttre datálódik, az ókori egyiptomi festményeken és szobrokon gyöngyök láthatóak. 4000 évvel azelőttről származó kínai történelmi leírások is említik az édesvízi gyöngyöket, mely elnevezést azóta is használjuk. A legrégibb gyöngy ékszer egy 2700 éves nyaklánc, melyet egy perzsiai királynő sírjában találtak. Ez Susa nyakékként vált ismertté, három sorból áll, és minden sor egyenként 72 darab gyöngyöt tartalmaz. A gyöngyöt a Hold könnyeinek is nevezik, a júniusban születettek, és a rák csillagjegy szülötteinek köve.

A Glamira kiváló minőségű gyöngyöket kínál, fehér, rózsaszín és fekete gyöngyöket használ egyedi gyöngy ékszerei elkészítéséhez. Szabadon tervezhet a Hold könnyeiből például egy pár gyöngycsepp fülbevalót. Vagy nyaka köré helyezheti az ókori örökséget egy gyöngy nyaklánc formájában, és egy misztikus történet vagy legenda főszereplőjének érezheti magát. Kombinálhatja is rózsa és/vagy fehér arannyal, lehet egy gyöngy gyűrűje, így ékszere stílusában a Susa nyakékre emlékeztet majd.