x
 
   
OLIVIN ÉKSZER

OLIVIN

Az olivin egy féldrágakő, melynek színe zöldes, a pisztácia színétől az olajbogyó színéig változhat.

ÖNNEK AJÁNLOTT TERMÉKEK
boderFedezzen fel még többet

olivin

Az olivin egy féldrágakő, melynek színe zöldes, a pisztácia színétől az olajbogyó színéig változhat. Ami megkülönbözteti más zöld kövektől, például a smaragdtól, a szerkezetéből adódó arany fénye. A neve a görög „peridona” szóból származik, jelentése „gazdagságot adó”. Mivel ez az egyik legrégibb drágakő a világon, elkerülhetetlenül vált legendák és misztikus történetek tárgyává. Már időszámításunk előtt 2000 évvel ezelőttről származó egyiptomi tanokban is előfordul, és a Biblia egyes részeiben is említésre kerül. A barokk korszak kedvenc köve volt.

Pakisztánban és Afganisztánban bőséges mennyiségben található, de Mianmarban, Kínában, az USA-ban, Afrikában és Asuztráliában is bányásszák. Az asztrológiában az augusztusban születettek és az oroszlán jegyűek köve.

A Glamira-nál minden olivin kő AAAminőségű, és szakértő módon kerül az ékszerekbe. Elképesztő olivin ékszerek készülnek – gyűrűk, fülbevalók és medállok, karperecek, eljegyzési gyűrűk és mandzsettagombok is. A Glamira nem csupán ékszereket készít, de vannak olyan munkatársai is, akik az ékszerek ápolásával foglalkoznak. Az ő javaslatuk alapján az olivint pamuttal kell fényesíteni, így mindig fényleni fog; és nem szabad hosszú ideig kitenni a nap sugárzásának, mert a hőre érzékeny lehet. A Glamira gazdag zöld színű drágakövei nagyon népszerűek. Saját maga alakíthatja tavaszát, ha ezt a legszebb zöld árnyalatot választja ékszeréhez. Egy pár olivin fülbevaló a természet erejét adja Önnek, míg egy olivin eljegyzésű gyűrűvel a soha véget nem érő tavasz melegségét érezheti. Glamira mindenféle nemesfémet (fehér, sárga és/vagy rózsaszín arany vagy ezüst), és színt kínál, így ízlésének megfelelően alakíthatja olivin ékszerét. Az olivin gyűrűkön más drágaköveket is használhat, kihozva ezzel az olivin csillogását. Ha pedig egy olivin karperecet választ, senki sem tudja majd levenni Önről a szemét!