x
 
   

GYÉMÁNT

A gyémánt az egyetlen ékszer, amely csak egy elemből áll, és ez a legszerethetőbb drágakő. A gyémánt elemeiben csak szénből áll, és a szén részecskék úgy vannak elrendezve, hogy minden egyes atom minden szempontból hibátlan egyenletességgel kapcsolódik egy másikhoz.

 

A gyémánt az egyetlen ékszer, amely csak egy elemből áll, és ez a legszerethetőbb drágakő. A gyémánt elemeiben csak szénből áll, és a szén részecskék úgy vannak elrendezve, hogy minden egyes atom minden szempontból hibátlan egyenletességgel kapcsolódik egy másikhoz. A gyémánt az egyetlen ékszer, amely csak egy elemből áll, és ez a legszerethetőbb drágakő. A gyémánt csak szénből áll elemi konfigurációjában, és a szén részecskék úgy vannak elrendezve, hogy minden egyes atom minden szempontból hibátlan egyenletességgel kapcsolódik egy másikhoz. A gyémánt a legkeményebb természetes anyag ennek a furcsa atomszerkezetnek köszönhetően. Merevségét Moh skáláján egy 10-es ismeri el. Olyan merev, hogy az alternatív gyémántból készített eszközön kívül semmi más nem tudja átlyukasztani a gyémántot (ennek megfelelően címkéje görög adámas kifejezésből származik, ami azt jelenti, hogy erős vagy visszafordíthatatlan). Elképesztő szilárdságán kívül hibátlan fényességéről is híres, és hibátlanul rendkívüli szóródó mértékű megfigyelhető fényéről is. Fejlődése és fejlődésének időszaka az, ami a gyémántot egyedülállóvá teszi.
Gyémánt Eljegyzési Gyűrűk
Körülbelül 2400 évvel ezelőtt találtak és bányásztak először gyémántokat Indiában, így India kereskedett legkorábban gyémántokkal. Ma főleg Indiából, Dél-Afrikából, majd Kanadából, Brazíliából és Ausztráliából bányásszák őket. A korai római és görög korban úgy gondolták, hogy a gyémánt Isten könnye vagy a földre hullott csillagok összetört része. Gyémántot a római irodalomban először a Kr. U. 1. században fogalmazták meg, amely meghatározta, hogy Ámor nyilainak pontjait gyémántok határolják. Ékszerként gyémántokat viseltek, mivel úgy gondolták, hogy védőhatást gyakorolnak a gonosz ellen. Ez az elfogadás az indiai folklórból származik, amelyben azt gondolták, hogy a gyémántokat csavart villámcsapások alkotják. Ezenkívül a 13. században egy franciaországi szabály tiltotta a gyémántok viselését az emberek számára, kivéve a királyokat.
Gyémánt Nyakláncok
És a legkorábbi gyémántgyűrűt férfitól nőnek 1477-ben az osztrák főherceg adta Burgundi Máriának. A gyöngyszemek és a királynők drágakövének számon tartott gyémánt általában az erő, a hatalom, a romlatlanság és az ártatlanság, az állandóság, a hosszú élettartam és a jó szerencse jele. Ez egyben április születési köve, és hitelesített 60 éves házassági évforduló drágaköveként használják.

Olvasson tovább 

Gyémánt Fülbevalók
ÖNNEK AJÁNLOTT TERMÉKEK
boderTÖBB MEGTEKINTÉSE

A Glamira-nál a gyémántnak különleges helye van, szigorú kritériumok alapján választják ki a felhasznált gyémántokat. Az első és legfontosabb szempont az etikai kötelezettségvállalásnak való megfelelés, ami azt jelenti, hogy a Glamira termékekben felhasznált gyémántok 100%-ban konfliktus-mentesek legyenek. Ugyanilyen fontos, hogy a Glamira a GIA nemzetközi szervezet 4C alapszabálya - csiszolás (cut), tömeg (carat), tisztaság (clarity), szín (color) - szerint értékeli és minősíti a gyémántokat. A gyémánt színe három összetevő, a színárnyalat, telítettség és mélység kombinációjára utal. A szín jellemzésére egy nemzetközileg elfogadott, a latin ABC betűit használó skálát alkalmaznak, D-től Z-ig. A tökéletes gyémántnak, ami a D kategória, egyáltalán nincs színe. A H szín a legmegfelelőbb szín ár-teljesítmény szempontból, és ez mutat legjobban is az ékszerekben. Ez az oka annak, hogy a Glamira általában H színű gyémántot használ. A gyémánt csiszolása a szimmetriára utal, az arányosításra mely csiszolás közben kialakul. A csiszolásnak három ismérve van: az arányosítás, a fényesítés és a szimmetria. A csiszolást 5 fokozattal minősítik: Excellent (kiváló), Very Good (nagyon jó), Good (jó), Fair (elfogadható) és Poor (silány). Emellett számít a gyémánt alakja, amit általában összekevernek a csiszolással, de nem azt, hanem a stílust és modellt jelöli, melyet a gyémánt fényesítésénél kialakítanak, például princess gyémánt. A Glamira-nál sokféle formájú gyémánt található, van princess, brilliáns, cushion, heart, oval és emerald, ezek segítségével testre szabhatja ékszereit. Mivel a föld mélyén a szén óriási hőnek és nyomásnak van kitéve, minden természetes gyémánton vannak belső nyomok, úgynevezett "zárványok", és külső nyomok, úgynevezett "hibák". A gyémántok tisztasága meghatározza ezen nyomok számát, méretét, színét és helyzetét. Ha a megfelelő ár/minőség arányt keressük, fontos tudnunk, hogy a VVS1 és SI2 fokozatok közötti besorolású hibák szabad szemmel nem láthatók. Glamira minden esetben VS (nagyon kis zárvány) besorolású tisztasággal rendelkező gyémántot használ ékszereihez. A gyémánt tömege egy olyan mértékegység, ami az átmérőjéből és a magasságából számolható. Egy karát a gramm egyötöde (0,2 gramm) és az egy karátos gyémánt súlya 100 pont.

A Glamira egyedi gyémánt ékszereket készít, nyakláncokat, fülbevalókat, mandzsettagombokat és eljegyzési gyűrűket, valamint megadja Önnek a lehetőséget, hogy ízlése szerint testre szabja ékszereit. A Csepp formájú vagy kerek gyémánt fülbevalók, valamint a gyémántdíszítésű fülbevalók nyújtják talán a legjobb lehetőséget arra, hogy egyedivé alakítsa ékszerét és ezzel kiemelje egyéniségét, szépségét. Amennyiben nyakát szeretné hangsúlyozni, lehetősége van gyémánt nyakéket választani. Természetesen Ámor ellenállhatatlan nyílhegyeiből csodálatos gyémánt eljegyzési gyűrűt készíthet, és ezzel megcélozhatja különleges hölgye szívét!