x
 
   
Green Amethyst Jewellery

zöld ametiszt

A zöld ametiszt féldrágakő, világoszöld színű kvarckristály. Zöld színét hőhatásnak köszönheti, melynek oka lehet vulkáni tevékenység, a Föld hője vagy emberi beavatkozás.

ÖNNEK AJÁNLOTT TERMÉKEK
boderTÖBB MEGTEKINTÉSE

zöld ametiszt

A zöld ametiszt féldrágakő, világoszöld színű kvarckristály. Zöld színét hőhatásnak köszönheti, melynek oka lehet vulkáni tevékenység, a Föld hője vagy emberi beavatkozás. A hő és a napfény könnyen megváltoztathatja a kő színét, azért a Glamira javaslatára tartsuk zöld ametiszt ékszereinket távol az ilyen hatásoktól. A gemológiában az úgynevezett prasiolite vagy vermarine néven nevezik, amely elnevezés a görög prason (πράσον), jelentése „póréhagyma”; valamint a lithos (λίθος), jelentése "kő" szavakból származik; tehát „zöld színű kő”. Jelenleg zöld ametiszt bányák elsősorban Brazíliában találhatók, de ez a kő Lengyelországban és Kanadában is fellelhető.

A zöld ametiszt spirituális és értékes kő, évekig védő és tisztító kőnek tartották; a metafizikusok is szívesen használták. A régi időkben a józanság köveként volt ismert, fizikai és érzelmi függőségek feloldására alkalmazták. Nagyon sok esetben említik a (zöld) ametisztet történetekben, mítoszokban is. Azt híresztelik, hogy Szent Bálint egy zöld ametiszt gyűrűt viselt, melybe Ámor képe volt belevésve. Sőt, hatalmas és gazdag uralkodók használták ezt a követ királyságuk jelképeként. A zöld ametiszt az intuitív képességek és a szeretet párosát hirdeti. Az asztrológiai hagyományok szerint a februárban, tehát a halak csillagjegyben születettek köve.