x
 
   
AKVAMARIN ÉKSZER

AKVAMARIN

Az akvamarin kő (a név a latin "aqua" (víz) és a "mare" (tenger) szavakból származik) a „drágakövek királya”-ként ismert. Ahogy a neve is jelzi, ez a kő világoskék színű.

ÖNNEK AJÁNLOTT TERMÉKEK
boderFedezzen fel még többet

AKVAMARIN

Az akvamarin kő (a név a latin "aqua" (víz) és a "mare" (tenger) szavakból származik) a „drágakövek királya”-ként ismert. Ahogy a neve is jelzi, ez a kő világoskék színű. A féldrágakövek közé tartozik, a Beryl család tagja, főleg Dél-amerikai országokban fellelhető, nagyon ritkán, de még napjainkban is találnak szenzációsan nagy akvamarin kristályokat Brazíliában.

A kő kismértékben ellenálló a hővel szemben, ha azt szeretnénk, hogy megtartsa csodálatos kék árnyalatát - melynek népszerűségét és hírnevét köszönheti -; nem szabad túl erős hőhatásnak kitennünk. A színe mellett különleges felülete tökéletesen tükrözi mind a természetes, mind a mesterséges fényeket. Mint sok más drágakő, számos vízzel és sellőkkel kapcsolatos legendában említik. Az asztrológiai hagyományok szerint a márciusban születettek, a vízöntő csillagjegyűek köve.

A Glamira különleges tervezésű akvamarin ékszerei visszaadják e kő egyedi stílusát. A Glamira kizárólag AAA minőségű akvamarin köveket kínál, a világoszöldtől egészen a sötétkékig terjedő árnyalatokban, melyek a víz hatalmát szimbolizálják. Ha akvamarin fülbevalót visel, hallhatja a sellők hangos énekét! A Glamira tervezte tengeri világban mélyre merülhet és megtalálhatja az egyedi darabokat. Hagyja, hogy a cseppek különleges akvamarin medálokként függjenek a nyakában, vagy találja meg kizárólag az Ön számára készült, évek óta a tenger mélyén rejtőző, más drágakövekkel kombinált akvamarin gyűrűket... Akvamarin ékszerét személyre szabhatja, testében és lelkében érezheti e csodás kő frissességét!