x
 
   
KÉK TOPÁZ ÉKSZER

KÉK TOPÁZ

Kék topáz az átlátszó kék színéről ismert féldrágakő. A kékség egy, a fehér topázon alkalmazott speciális kezelés eredménye.

ÖNNEK AJÁNLOTT TERMÉKEK
boderFedezzen fel még többet

ÉKSZER

Kék topáz az átlátszó kék színéről ismert féldrágakő. A kékség egy, a fehér topázon alkalmazott speciális kezelés eredménye. A drágakő szerkezetében a keménység és a törékenység is megjelenik, ezért ezzel a drágakővel az egyik legnehezebb dolgozni. Nagy tapasztalat, kiváló képességek és tudás kell ahhoz, hogy egy nyers kőből egyedi kék topáz ékszer készüljön.

Neve a „tapas" szanszkrit szóból ered, ami „meleg”et, vagy „tüzet"-et jelent. Sok legendában és a Bibliában is előfordul, ma az egyik legdivatosabb kő az ékszerpiacon, a fiatalság friss szikráját szimbolizálja. A bányák Oroszországban, Afganisztánban és Srí Lankán találhatók, ez a kő az USA-beli Texas hivatalos állami drágaköve. Az asztrológiában a Szüzek, valamint a decemberben születettek köve.

Az ékszerészek által használt formájának három színe van: Égkék, London Kék és Svájci Kék. A Glamira kizárólag kézzel válogatott, AAA minőségű, svájci kék topázt használ széles fülbevaló, gyűrű, nyaklánc és medál, karperec, eljegyzési gyűrű, mandzsettagomb, és egyéb kék topáz ékszereket tartalmazó kínálatához. A Glamira felkínálja a lehetőséget, hogy kék vérét megjelenítse saját, személyre szabott ékszerén. Ez lehet egy külön foglalatú, vagy más drágakövekkel, és/vagy arannyal, vagy ezüsttel kombinált kék topáz nyaklánc mely által az eget a nyakában hordhatja. Elkészítheti gyűrűjét is, a kék eget kék topáz gyűrűkbe zárhatja. Vagy mintha pacákat ejtene a vásznon, létrehozhat liliomfehér felhőket az égen, és lehet egy pár kék topáz fülbevalója. Használja a kék topáz kristálytiszta fényét, és hagyja, hogy az álmai és a kreativitása vezéreljék!