Rubin ékszer

rubin

A rubin drágakő, a négy nagy drágakő egyike - a gyémánt, a smaragd és a zafír mellett a negyedik. Kemény, tartós és ritka, korund típusú ásvány, mint a zafír. Vérvörös színét a szerkezetében lévő króm adja. Rubin kövek elsősorban Burmán találhatók, ahol a Föld legtisztább rubinjait bányásszák. Emelett Thaiföldön, Kenyában, Indiában, Pakisztánban, Sri Lankán, Afganisztánban, Kambodzsában, Tanzaniában, Ausztráliában és az USA-ban is vannak rubin lelőhelyek.

 

Feljegyzések alapján először a görögök és a rómaiak birtokoltak rubint, Krisztus előtt 480-ban. Emelett a hinduk is használták díszítésre, a hidnu kultúrában az életerővel és a hatalommal hozták összefüggésbe. Úgy gondolták a szívből sugárzó szeretetet tükrözi, ezért is tökéletes választás egy rubin esküvői ajándék szerelmeseknek. A júliusi születésűek, valamint a skorpió csillagjegyűek köve.

A Glamira számára a rubinok kiválasztásánál a 4C a legfőbb szabály, így kerülnek a megfelelő kövek a rubin ékszerekbe. A Glamira kizárólag kiváló minőségű rubin köveket használ, ezeket helyezi egyedi fülbevalókba, gyűrűkbe, nyakláncokba, rubin mandzsattagombokba, és sok más modellbe is. A rubin, mivel szerkezete eltér más drágakövekétől, kedveli a napfényt, mely felerősíti fényességét. A Glamira-nál belső fényét a rubin fényével kombinálva sugározhatja szépségét. A Glamira webáruházban megalkothatja egyedi ékszerét, például rubin fülbevalóját, vagy rubin nyakékét. Létezik egy olyan hiedelem is, mely szerint a bal kézen hordott rubin segíti az embert fontos döntések meghozatalakor, így a Glamira kínálatából választhat egy rubin gyűrűt, és nem kell többé döntései miatt aggódnia. Vagy tovább is léphet, és még gyémántot is tehet a gyűrűbe. Egy rubin és gyémántgyűrűvel egyszerre hangsúlyozhatja szépségét és erős személyiségét.