x
 
   
TŰZOPÁL ÉKSZER

TŰZOPÁL

A tűzopál az opál átlátszó formája, nevét a színéről kapta.

ÖNNEK AJÁNLOTT TERMÉKEK
boderFedezzen fel még többet

TŰZOPÁL

A tűzopál az opál átlátszó formája, nevét a színéről kapta. Hasonlóan más opálokhoz, kovasavat tartalmaz, víztartalma viszonylag magas. Az elnevezés a római „Opalus”szóból származik, kapcsolódik Ops, Szaturnusz feleségének nevéhez, aki a termékenység istennője volt. A tűzopál féldrágakő, ragyogását és intenzitását gömb alakú rétegeiből kialakult formáinak köszönheti. Belső szerkezete oly módon töri meg a fényt, hogy egy egész sor színt csodálhatunk meg. A kő képződésétől függően a tűzopál különböző színű lehet, a sárgától a narancsig, valamint a vörösig, amiről a nevét kapta. Minél intenzívebb a színe - más szóval, minél több "tűz" van benne – annál értékesebb a tűzopál. Főleg Brazíliában található, de Hondurasban, Guatemalában, az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Etiópiában és Törökországban is bányásszák.

A tűzopál különösen Mexikóban híres, ahonnan sok vele kapcsolatos legenda származik. A maják és az asztékok úgy hitték, hogy egy ilyen élénk kő csak a mennyországból származhat, ezért „quetzalitzlipyollitli”-nak hívták, melynek jelentése "kő a menny madarától", és különböző szertartásoknál használták. Ennek köszönhető, hogy a tűzopál Mexikó nemzeti drágakőve. Ismert egy olyan legenda is, mely szerint Kleopátra tűzopál nyakláncot viselt, amikor Antoniust, Róma urát akarta meghódítani. Viktória királynő opál ékszert használt, hogy megvédje a gonosztól és az ellenségtől. A színek bősége és az égi szépség jelképeként a tűzopál az októberben születettek köve.

Mivel a minőség az első lépés a különleges tűzopál ékszerek létrehozásához, a Glamira AA minőségű, majdnem vörös színű tűzopál köveket használ gyűrűi, fülbevalói, nyakláncai és mandzsettagombjai gyártásához. A tűzopál minden ékszernek vonzerőt és szépséget kölcsönöz, bármilyen modellben, és bármilyen nemesfémmel használható. Ha tűzopál fülbevalótvisel, fülében a mennyország folyói csobognak majd. Vagy Kleopátra mintájára egy tűzopál gyűrűvel vonzhatja magához a szíve választottját! Akárhogyan is dönt, élvezze, hogy a Glamira segítségével ilyen csodálatos ékszere lehet!