x
 
   
RÓZSAKVARC ÉKSZER

rózsakvarc

A rózsakvarc a kvarc rózsaszín változata, féldrágakő. Nem a tisztasága, hanem színének intenzitása adja értékét, mely a halvány rózsaszíntől a sötét rózsaszínig terjedhet.

ÖNNEK AJÁNLOTT TERMÉKEK
boderTÖBB MEGTEKINTÉSE

rózsakvarc

A rózsakvarc a kvarc rózsaszín változata, féldrágakő. Nem a tisztasága, hanem színének intenzitása adja értékét, mely a halvány rózsaszíntől a sötét rózsaszínig terjedhet. Színe általában a szerkezetében nyomokban felellhető titániumtól, vastól vagy mangántól származik. Üveges formája annyira áttetsző, hogy tökéletesen visszaveri rózsaszín színét. A legnagyobb bányák Brazíliában és Madagaszkáron találhatók.

 

A rózsakvarcot a szívkőnek is nevezik, már Krisztus előtt 600 évvel is szerelmi jelképként használták. Általában Ámorral és Erósszal, a szerelem isteneivel hozzák összefüggésbe. A Róma korban magasztalták, akkoriban csészék, tálak és egyéb tárgyak díszítésére használták. A rómaiak a rózsakvarcot a mellkasukon, a szívükhöz közel viselték, mert azt gondolták a rózsakvarc megóvja viselőjét a szívfájdalomtól, és erőt is ad. A rózsakvarcot rózsaszín kvarcnak vagy átlátszó kvarcnak is nevezik, mely elnevezés a görög „hyalos” szóból ered, melynek jelentése „üveg”. A Bika jegyűek, és a decemberben születettek köve.