x
 
   
AMETISZT ÉKSZER

AMETISZT

Az ametiszt féldrágakő, a világos ibolyaszínen át a sötétliláig és a zöldig sokféle színben fellelhető.

ÖNNEK AJÁNLOTT TERMÉKEK
boderFedezzen fel még többet

AMETISZT

Az ametiszt féldrágakő, a világos ibolyaszínen át a sötétliláig és a zöldig sokféle színben fellelhető. Színét a kristályos szerkezetében jelenlévő vasszennyeződésnek köszönheti. A drágakő a kvarc család tagja. Brazília Minas Gerais régiójában találták és bányásszák nagy mennyiségben, de Madagaszkáron, Sri Lankán és még az osztrák Maissauban is kitermelhető. Az ametiszt Dél-Karolina hivatalos állami drágaköve.

Az ametiszt (a név a görög „amethystos” szóból származik, melynek jelentése „megrészegült”) már az ősidők óta sok mítosz és a hiedelem témája volt, a keresztény, a buddhista és a görög mitológiákban is előfordult. Gyógyító hatásáról ismert, a nyugalmat és a józanságot jelképezi. Az asztrológiai hagyományok szerint a februárban születettek tehát a halak csillagjegyűek köve.

A Glamira számára a minőség a legfontosabb, ezért kizárólag kiváló minőségű köveket kínálunk. A Glamira által választott ametisztek AAA minőségűek, hogy harmonikusan, ízlésével teljes összhangban illeszkedjenek ékszereibe.

Gazdag és intenzív, a fényviszonyoknak megfelelően változó színével az ametiszt az egyike a legfigyelemreméltóbb köveknek, amelyeket a Glamira modellekben megtalál. Képzeljen el egy ékszert csoda országból, mely hangulat változásainak megfelelően újabb és újabb színekben tündököl! Igy lehet személyre szabni az ametisztet a Glamira-nál. Ametiszt gyűrűi egyedi módon fonják a természet színes auráját az ujjai köré. Vagy megtalálhatja az ametiszt nyakláncot, mely szíve lágyságát sugározza környezete felé. Egy pár ametiszt fülbevalló a legbecsesebb tündérmesét suttogja füleibe a kő és a Glamira modellek tökéletesen harmonikus egységében. Önmagában, vagy más drágakövekkel kombinálva az ametiszt díszíthet mandzsettagombot is, az ametiszt mandzsettagombok egyet jelentenek a varázslatos és stílusos megjelenéssel. Ebben a kőben egyesül minden varázs és báj, és ez az Öné lehet!