x
 
   
FÜSTKVARC ÉKSZER

FÜSTKVARC

A füstkvarc féldrágakő, színe a világos sárgás-barnától a mély szürkés feketéig terjedhet.

ÖNNEK AJÁNLOTT TERMÉKEK

FÜSTKVARC

A füstkvarc féldrágakő, színe a világos sárgás-barnától a mély szürkés feketéig terjedhet. Egyedi, áttetsző színének köszönhetően minden nemesfémmel és színnel kombinálható anélkül, hogy füstkvarc ékszere ragyogását vesztené.

A neve is a színéből ered, a görög „moroies” (sötét) szóból, jelezve, hogy színe a szürkés barnástól a szürkéig változik. Ókori római öltözeteken találták, mivel a rómaiak úgy hitték, hogy megvéd a gonosztól, és erősíti az akaraterőt. Egyiptomi piramisok, szobrok és emlékművek díszítésére is hazsnálták. Füstkvarc bányák elsősorban Oroszországban, Brazíliában, Zimbabwében, Svájcban és Spanyolországban találhatók. A füstkvarc Skócia nemzeti drágaköve, ahol régóta szent kőnek tartják. A mérleg csillagjegyűek köve.

A Glamira AAA minőségű füstkvarc köveket kínál, válogatott forrásból. Az egyedi tervezésű Glamira ékszerekben ritkán használják, arra vár, hogy felfedezze! Egy füstkvarc gyűrű sosem megy ki a divatból. Mivel a vagyonnal, szépséggel és eleganciával szokás kapcsolatba hozni, egy füstkvarc nyaklánc biztosan illeni fog Önhöz. Arannyal vagy ezüsttel kombinálva füstkvarc fülbevalói lehetnek, ezzekkel is biztosan elégedett lesz. A Glamira-nál mindeképpen jól jár!