x
 
   
Sárga zafír ékszer

SÁRGA ZAFÍR

A sárga zafír figyelemre méltó kő. Ez egy olyan típusú kő, amely a Corundum családhoz tartozik, például a rubin. Kis mennyiségű vas van kémiai szerkezetében, és innen kapja gyönyörű sárga árnyalatát.

ÖNNEK AJÁNLOTT TERMÉKEK
boderTÖBB MEGTEKINTÉSE

SÁRGA ZAFÍR

A Sárga Zafír féldrágakő, olyan zafir, ami a korundok közé tartozik, mint a rubin. Csodás sárga színárnyalatát a szerkezetében nyomokban megtalálható vasnak köszönheti. A sárga zafír felszíne átlátszó, szikrázóan ragyog a naplemente színeiben. Megkülönbözteti a többi zafírtól, hogy a jó minőségű sárga zafírban nincs látható zárvány, amíg a zafírnak számos belső zárványa lehet. A sárga zafírt elsősorban egy sri lankai szigeten, Serendip-en bányásszák, ezen a drágakővel teli szigeten találtak először sárga zafírt. Az eső mosta ki a földből, így találták meg, a szerencsés véletlen (serendipity) kifejezés az angolban ebből az eseményből ered. Más sárga zafír bányák vannak Madagaszkáron, Tanzániában, Indiában és Ausztráliában. Az eddig talált legnagyobb sárga zafír súlya 2020 karát, Tomahawk Tiger a neve.

A régi időkben „jácint”-nak nevezték a sárga zafírt, a szingaléz és a szanszkrit nyelvben padparadscha néven volt ismert. A kőnek az indiai és a védikus asztrológiában különleges szerepe van, neve Pukhraj, ami sárga követ jelent. Úgy gondolták viselőjére irányítja a fényt, a békét és a bölcsességet. A hindu hit szerint ez Jupiter köve, melyet Deva Guru-nak neveznek, és Isten tanítójának tartanak. Emiatt gondolják, hogy a Sárga Zafír az embert a boldogság, bölcsesség és a beteljesülés felé irányítja. Szintén összefüggésbe hozzák az élettel, a termékenységgel és a házassággal.

A Glamira-nál a sárga zafír mindenféle nemesfémmel, más drágakövekkel, és színekkel kombinálható, hogy a legcsodásabb sárga zafír ékszerek gyűrűk, fülbevalók, nyakékek készülhessenek. A Glamira a legkülönlegesebb, 4C - csiszolás (cut), tömeg (carat), tisztaság (clarity), szín (color) – szerinti legjobb minőségű sárga zafírokat kínálja. Különösen sárga és fehér arany ékszereken mutat jól, csillog határtalanul. Kiemelheti a kezét egy sárga zafír gyűrűvel, vagy az arcát egy pár sárga zafír fülbevalóval. Vagy tervezhet sárga zafír eljegyzési gyűrűt, mellyel bátran megkérheti választottja kezét. A lényeg, hogy a Glamira sárga zafírjaival Jupiter fényét érezheti a bőrén.