Betöltés...

Gyémánt Oktatás

DIAMOND EDUCATION

Az - adámas - jelentése, törhetetlen A gyémántok a legősibb drágakövek és a legnehezebb nyersanyagok a földön, amelyeket dekoratív célokra is használnak. A gyémántok kristályosított szénből állnak, amelyet millió évekkel ezelőtt hatalmas hő (kb. 1,250 °) alatt, nagy nyomáson (40-60 atmoszféra) 150-200 km mélyen hoztak létre az izzó láva olvadó edényében. Felszínre dobták a vulkán kitörések, a nyers kristályokat. A legtöbb gyémánt több mint 100 millió éves.

4 Cs-es Drágakövek

Karát

A gyémánt méréséhez használt mértékegység- Egy karát a gramm egyötöde (0,2 gramm) és az egy karátos gyémánt súlya 100 pont. A karátot „Ct” rövidítéssel jelölik.

Gyémánt csiszolás

Ez a csiszolás minden követelmény szempontjából tökéletes, és a csiszolt felületek és fény tökéletes kölcsönhatásából adódóan nagyon ritka. Ezek a gyémántok verik vissza legjobban a fényt, és az összes gyémánt közül ezek csillognak a legintenzívebben.

Diamond Cut Signature

Az ebbe a csoportba tartozó gyémántoknak a legnagyobb csiszolási fokozatuk. A csiszolt felületek kölcsönhatása egyensúlyban van, melynek következtében a gyémánt tüzesen és fényesen csillog.

Diamond Cut Ideal

Az ebbe a kategóriába tartozó gyémántok kis tűzzel csillognak az ideális csiszolású gyémántokhoz képest, és kicsivel sötétebbek.

Diamond Cut Very Good

Az ide sorolt gyémántok fénye és csillogása korlátozott.

Diamond Cut Good

A gyémánt tisztasága

Ezek a tisztasági fokozatok jelzik a hibátlan, és a belül is hibátlan kategóriákba sorolható gyémántokat. Ezekben a kövekben nincsenek zárványok. A belül hibátlan gyémántokon lehetnek halvány külső nyomok, melyek csiszolással eltávolíthatók. A hibátlan, és belül hibátlan gyémántok nagyon ritkák.

Diamond Clarity FL - IF

Ezekbe a tisztasági kategóriákba sorolható gyémántokban lehetnek nagyon-nagyon kis zárványok, melyek 10x-es nagyító alatt nagyon nehezen, és szabad szemmel egyáltalán nem láthatók.

Diamond Clarity VVS1 - VVS2

Az ilyen tisztaságú gyémántok nagyon kis apró zárványokat tartalmaznak, melyek 10x-es nagyító alatt láthatók, és szabad szemmel nem láthatók.

Diamond Clarity VS1 - VS2

Az ilyen tisztaságú gyémántok apró zárványokat tartalmaznak, melyek 10x-es nagyító alatt láthatók.

Diamond Clarity SI1 - SI2

A gyémántok kis zárványokat tartalmaznak, melyek 10x-es nagyításban, vagy szabad szemmel nagyon közelről láthatók.

Diamond Clarity I1

A gyémántok nyilvánvaló zárványokat tartalmaznak, melyek befolyásolhatják a gyémánt csillogását. Ezek a zárványok szabad szemmel láthatók.

Diamond Clarity I2 - I3

Gyémántszín

A „D” gyémántok a tökéletesen fehérek és színtelenek; ezek kapják a legritkább színbesorolást, és ezek a legértékesebbek.

Diamond Colour D

Az „E” gyémántok a második legmagasabb színbesorolással rendelkeznek, a „színtelenségi” skálán. Az „E” gyémántokat ritka fehérnek vagy kivételesen tisztának nevezik.

Diamond Colour E

Az „F” gyémántok az utolsó fokozatot alkotják a „színtelen” skálán, és olyan ritkának tartják, mint a tökéletesen fehér gyémántokat.

Diamond Colour F

A „G” gyémántok az elsők a „közel színtelen” skálán, és nagyon értékesek. A fehér szín kis nyomokban ezeben a kövekben látható.

Diamond Colour G

A „H” gyémántok a “közel színtelen” csoportba tartoznak, és enyhén színesek. A „H” gyémántok színe csak akkor látható, ha színtelen gyémánt mellé tesszük ezeket.

Diamond Colour H

Az „I” gyémántok enyhén színezettek, és a “közel színtelen” csoportba tartoznak. Az „I” gyémántok színe észrevehető.

Diamond Colour I

A „J” gyémántok az utolsók azon a skálán, ahová a “közel színtelen” gyémántokat soroljuk. A „J” gyémántok fehér színe látható.

Diamond Colour J

A halvány színtelen gyémántokat K-tól Z-ig kategorizálják, a kis mértékben színes gyémántoktól a színes gyémántokig; a halványsárgától a sárgáig.

Diamond Colour KZ

MI AZ A GYÉMÁNT TANÚSÍTVÁNY?

Design Your Product

A gyémántok természetes kövek és minden gyémánt egyedi belső és külső jellemzőkkel rendelkezik. A mérete és színe mellett, a gyémánton belül található anyajegyek is meghatározzák a kő jellemzőit. Egy gyémánt értékét ezen tulajdonságok kombinációja adja.

A négy legfontosabb jellemző, ami alapján a gyémántokat osztályozzák, a "gyémánt 4C: szín (colour), tisztaság (clarity), csiszolás (cut) és a súly (carat). A gyémánt szakértők ezeket a tulajdonságokat értékelik, és gyakran részletesen dokumentálják. Ez a dokumentum az úgynevezett besorolási jelentés vagy gyémánt tanúsítvány. A gyémánt tanúsítvány azért fontos, mert megmutatja az ékszerében lévő gyémánt minőségét és értékét.

GL MINŐSÍTETT GYÉMÁNTOK

Design Your Product

Minden GL gyémánt gondosan kiválasztott, teljesen megbízható, a Kimberley folyamatban résztvevő gyémánt szállítótól származik. A GL tanúsított gyémántjai H színűek, VS tisztaságúak, és nagyon jó csiszolásúak. A GLAMIRA GIA tanúsítvánnyal, valamint GL tanúsítvánnyal rendelkező gyémántokat kínál.

GIA TANÚSÍTVÁNNYAL RENDELKEZŐ GYÉMÁNTOK

Design Your Product

Sok helyi és nemzetközi gyémánt értékelő intézet létezik, amelyek gyémánt tanúsítványokat bocsátanak ki, mint például a GIA, a HRD, az IGI, az AGS stb. A GIA (Gemological Institute of America), egy, a drágakőtudomány területén működő non-profit intézmény, a legszélesebb körben ismert és elismert gyémántminősítő intézet a világon. A GLAMIRA lehetőséget ad arra, hogy a termékeket GIA tanúsított gyémánttal rendelje meg, ahol testreszabhatja a színt, a tisztaságát és a gyémánt csiszolását is.