Betöltés...

Drágakő Oktatás

GEMSTONE EDUCATION

A drágakövek gyönyörű ásványok, amelyeket ékszer készítésére használnak. De mielőtt ékszer készíthető, a drágaköveket vágni és csiszolni kell. Egy drágakő vagy féldrágakő, különösen egyszer vágott, polírozott és egy ékszerbe van használva

4 Cs-es Drágakövek

Drágakő Szín (Hue-tone-saturation)

Minden egyes drágakőnek egyedi színe van. A jobb megértéshez és a különböző színparaméterek azonosításához fontos, hogy a drágakövek tekintetében három dologra összpontosítson. Ugyanannak a drágakőnek lehet különböző színintenzitása, árnyalata, tisztasága, telítettsége és tónusa is. A drágakő színét meghatározó fő tényezők: színárnyalat, tónusa és telítettsége.

Színárnyalat csak a drágakő elsődleges alapszíne, amely a színpaletta (szivárvány) egyik fő színét képviseli. A színárnyalat azonosítása olyan egyszerű, mint amikor a drágakövek kék, piros, zöld vagy sárga színűek.

Tónusok meghatározza, mennyire intenzív a drágakő színe. A világostól a sötétig változhat, ideális esetben a legértékesebb színárnyalat a kettő közepe, azaz nem túl világos és nem túl sötét. Mindazonáltal az ékszer kialakításától és beállításától függően a különböző hangszínek vonzóbbnak tűnhetnek egymástól, és néha az ízlés és a személyes preferencia tárgya.

Élénkség a szín tisztasága és a kiváló telítettségű drágakövek, semleges barnától szürke színárnyalatokat tartalmaznak. Természetesen, amennyire tiszta a színe a kőnek annyira értékes.

Drágakő Vágása

A drágakő minőségét az egyik legfontosabb elem - a vágás - határozza meg. 18 éves tapasztalattal rendelkezünk az ékszerek és drágakövek terén, magába foglalva a vágás minőségét, hogy minden drágakő értékét maximalizáljuk. A kiváló vágás a drágakő minőségét tükrözi, fokozza a színt, minimálisra csökkenti a látható zárványokat és elsősorban a teljes vizuális megjelenést. 4-féleképpen osztályozzuk a vágást: megfelelő, jó, nagyon jó, kiváló. Ideális esetben majdnem az összes GLAMIRA-ban vásárolt drágakövek nagyon jó vagy kiváló vágásúak. A drágakő vágás mindig a termék részletek részben van feltüntetve.

Drágakő Tisztasága

A drágakő tisztasága a kő színét és világosságát jelenti. Minél kevesebb zárványt tartalmaz, annál jobb minősítés lesz, és annál értékesebb lesz a drágakő. A drágakő tisztasága a típusától függ. Az AAA tisztaság nagyon tiszta kövekre utal, míg az AA tisztaság félig tiszta kövekre utal. Ideális esetben egyes drágaköveket AAAA minősítéssel osztályozzuk, ami azt jelenti, hogy a legmagasabb szintű tisztaság érvényes. A drágakő tisztaságát mindig a termék részletezési részében jelöljük.

Drágakő Karát Súja (Méret)

A karát a drágakő méretére utal. Különböző típusú kövek külön sűrűséggel rendelkeznek (tömeg egységenként), ezért a két méretarányú vizuálisan megjelenő két drágakő súlyban különbözhet. Például amikor egy gyémánt kevésbé tömör, mint egy rubin, az 1 karátos gyémánt nagyobbnak tűnik, mint az egy 1 karátos rubin

Drágakövek

Smaragd

Zafír

Rubin

Fekete Gyémánt

White Sapphire

Smaragd

Gazdag és élénk zöld drágakövek, neve a smaragdos görög szóból származik, ami jelentése zöld drágakő. A 4 legfontosabb drágakő közül a gyémántok, zafírok és rubinok mellett a smaragdok kivételnek számítanak kivételes felülete és jelentősen kisebb keménysége miatt, mint a többi drágakő. A smaragdok értékét a 4C, a szín, a vágás, a tisztaság és a karátok osztályozzák. Azonban ezeknél a drágaköveknél a legfontosabb aspektus a szín, így a fényes élénk színű zöld smaragd a legértékesebb. A tisztaság a második legfontosabb kritérium. Mivel a smaragdoknak nagyon sok zárványuk van, ezért minél átláthatóbb a kő, annál értékesebb. Ezek a kövek napjainkban főleg Kolumbia, Zambia, Afganisztán, Ausztrália Ausztria, Brazília, Madagaszkár, Mozambik, Namíbia, Nigéria, Dánia, Pakisztán, Oroszország, Szomália, Dél Afrika, Spanyolország, Svájc, Tanzánia és az Egyesült Államokban találhatóak..

A szívcsakrához való összfüggésuknek köszönhetően a smaragdok a sikeres szerelem kövei. Úgy gondolják, hogy békét, hűséget, elkötelezettséget hoznak létre, hogy biztosítsák a barátságot, a hűséget és az együttérzést. Ezek a drágakövek már az ősi idők óta lenyűgözik azt embert, és tudott hogy Kleopátra kedvenc köve volt, és az ősi Egyiptomban hittek, hogy örök életet biztosítanak. A gyógyító hatása a másik ok, ami a smaragdokat olyan kivételes kővé teszi. Ellenszerként is használták, mivel úgy hitték hogy megtisztította a testet a méreganyagoktól, és segíti a fertőző betegségek után történő gyógyulást. Úgy gondolták hogy segíti meggyógyítani a szívet, a tüdő gyógyításában és még a látóképesség helyreállításában is.

A smaragdot a Vénusz köveinek tekintették, amelyek képesek a biztonságot a szerelem és a kapcsolatok megteremtésében, ezáltal az eljegyzési gyűrűk egyikének a legjobb választási lehetőségeiként, ezen felül a Májusban születettek születési köve.

Zafír

A zafírok számos különböző színben és árnyalatban találhatóak, mivel a kék a legnépszerűbb és leginkább ehhez a drágakőhöz kapcsolódik, és nem véletlenül, a neve a latin "sapphirus" -ból származik, ami jelentése kék. Az egyik legnehezebb kő a földön, - 9.00 a Mohs skálán, amely a zafír csak a gyémánttól és a moissanitetől könnyebb. A 4 C (szín, vágás, tisztaság és karát) közül a zafír értékének meghatározása a szín a legfontosabb tulajdonság. A legértékesebb zafírok gazdag, élénk kék színűek, nem túl sötétek és szürkés színűek. Napjainkban ezek a drágakövek Srí Lanka, Vietnám, Kína, Thaiföld, Ausztrália, Egyesült Államok, Madagaszkár és Kelet-Afrikában találhatók.

Sok mítosz és hiedelem veszi körül a zafírokat. Az ókori perzsák úgy gondolták, hogy az ég azért lett kékre festve, hogy úgy nézzen ki, mint a zafír. A modern korban a legfontosabb királyi drágakövekként lettek besorolva, ugyanakkor onnan is lehet tudni hogy Prince Charles eljegyzési gyűrűként zafír köves gyűrűt adott Lady Diana-nak. Úgy gondolják, hogy a zafírnak nyugtató hatása van, megnyugtatják az idegrendszert, és megtisztítja az elmét. A torok csakrához kötődnek, ami azt jelenti, hogy a zafírok hasznosak lehetnek a belső én megértéséhez. A nyugodtabb energiák biztosítása mellett segít koncentrálni és ön induktívabbá válni. Azt mondják, hogy a zafír gyógyító erejével, segíti az emésztési zavarokat, megszünteti az apátságot és a letargiát.

A zafír szimbolizálja az elkötelezettséget, a hűséget és a tiszta szeretetet, így ezek a drágakövek tökéletes választásokat kínálnak az eljegyzési gyűrűk számára. Ezen kívül a Szeptemberben születettek születési köve.

Rubin

A 4 legfontosabb drágakő egyike a gyémánt, a zafír és a smaragd, a rubin közül a színétől, a latin szóból, a rubeusból kapta aminek piros a jelentése. Ezek szorosan kapcsolódnak a zafírokhoz, mivel mindkét kövek a korundcsaládból származnak. A rubinok az egyik legnehezebb kövek, amelyeknek a keménysége 9.00 a Mohs skálán, ami hasonlít a gyémántra és a moissanite-re. Ezeknek a drágaköveknek az értékét a 4 C-k mérik, hasonlóan a többi drágakőhöz - szín, vágás, tisztaság és karát, beleértve a származási helyet is. A legértékesebb rubinok sötétebb gazdag vörös színűek, a "galamb vére" nevét hordozzák, és nem tartalmaznak sárga vagy kék árnyalatokat. Napjainkban a rubint Mianmar, Madagaszkár, Nepál, Pakisztán, Tádzsikisztán, Tanzánia, Vietnám és az Egyesült Államokban lehet találni.

Az ősi idők óta a rubinokat a szeretet és a szenvedély köveknek nevezik, még afrodiziáknak is tekintve, amely szexuális aktivitást vonz. Úgy gondolják, hogy energiát és lelkesedést biztosít, küzd a fáradtsággal és a kimerültséggel. A rubinok világosabbá teszik az elmét, fokozzák a koncentrációt és növelik a motivációt. Úgy vélik, hogy ezek a drágakövek meg tudják oldani az érveléseket, a megbékéltető erejével a gonosz gondolatoktól való is megóv. A rubinokat úgy vélik, hogy gyógyító erejük van, mivel kapcsolatban állnak a szívcsakrával, és így méregtelenítik a testet és a vért. Hasznosak a szívre, és a korlátozott véráramlás kezelésére.

A Júniusban születettek születési köve, és az eljegyzési gyűrűk egyik legkedveltebb köve, a szenvedély és a szeretet szimbólumának köszönhetően. Ezeket hagyományosan a 15. és 40. esküvői évfordulók ajándékaként adják.

Fekete Gyémánt

Drágakőként osztályozva, a természetes fekete gyémántok teljesen átlátszatlanok, és ez különbözteti meg őket a legtöbb gyémánttól.Nagyon értékesnek tekinthetők, mivel elképesztően szépek és nagyon értékesek. Mégis megfizethetőbbek a többi színes gyémántokhoz képest.

Vannak ellentmondásos mítoszok és hiedelmek, amit a fekete gyémántok képviseltek. Az indiai legenda szerint Yama, a halál istenét képviselik. Az olasz hit azonban szinte közvetlen ellentétben áll, mondván, hogy ez a megbékélés köve - úgyhogy a fekete gyémánt segíthet abban, hogy nem stabil kapcsolatokat tegyen stabillá.

Karátok - A karát az a tömegegység, amellyel gyémántot mérjük. A különböző eladók közötti árkülönbség különböző okok következménye, például a természetes módon bányászott fekete gyémántok drágábbak, de még mindig olcsóbbak, mint a többi színes gyémántok. A feketéket gyakran nehezebb polírozni, és ez befolyásolhatja a vágást.

Vágás - A Természetesen bányászott fekete gyémántok valóban nagyon durvának tűnnek, ezért különböző módszerekkel kell őket formálni, ezt a folyamatot vágásnak vagy polírozásnak nevezik. Ez egy vékony, fogazatlan körfűrészlap segítségével történik, és a "vágás" hatását olyan gyémántporral végzi, amellyel a pengét maga is impregnálta.

Tisztaság - A kő tisztasága jelzi a gyémántban jelen lévő hibákat vagy zárványok számát, de a fekete gyémántok esetében ez nem olyan fontos, mivel nem torzítják a fényt, mint a többi gyémánt.

Szín - A Természetes fekete gyémántok ugyanolyan fekete színben találhatók meg, ami rendkívül népszerűvé teszi a színük ritkasága miatt. Színüket a kristályos szerkezetben képződő grafitnak köszönhetik, a gyémánt kialakulásakor. Természetesen csak egy színfokozattal rendelkeznek, Élénk Fekete.

Fehér Zafír

Értékes kõként besoroltak, a gyémánt helyett inkább fehér zafírok használhatók, nem csak azért, mert hasonlítanak, nemcsak azért, mert megfizethetőbbek, hanem azért is, mert a fehér zafír keménysége csak a gyémántoknak felel meg A Mohs skálán majdnem 9-es a keménysége . Összehasonlításképpen, a gyémántok 10-es keménységűek. Mivel ez a helyzet, ez a drágakő alkalmas ékszer készítésére.

A népi hiedelmek szerint ez a drágakő hozza a szellem bölcsességét és erejét, ösztönzi a saját tehetségeit és lehetőségeit, miközben inspirálja az egyént, hogy integritással éljen, és maradjon igaz a saját eszményeikhez. Ugyanakkor a fehér zafír is alkalmas a szerelmesek ígéretére, mivel szimbolizálja azokat, akik mindent lemondtak egymásról, és ezenkívül a partnerség vagy a házasság korábbi szakaszaiban féltékenységet okozhatna

Karát - Általában van különbség a gyémánt és a zafír között. Mindkettő lehet ugyanaz a karát, de más súlyúak, a zafír pedig a nehezebb. Javasoljuk, hogy ha kétség merül fel, melyik karátot kell választania a Fehér Zafírba, a méretet milliméterben meg tudja tekinteni.

Vágás - A gyémántokkal ellentétben a fehér zafírokat egyedi módon kell vágni, így a kő egyediségét ki lehet hozni. Minden ékszerésznek saját metódusa van a zafír vágásokra, és arra törekszenek, hogy a minőség színvonalára összpontosítsanak a kő színére, mivel általánosan nincs "ideális vágás" a zafirák számára.

Tisztaság - A többiekhez hasonlóan az a különbség a Fehér Zafír és a gyémánt között hogy tisztaság összehasonlíthatatlan. Annak köszönhetően, hogy a zafírok nyomokban ásványi anyagokkal gazdag környezetekből származnak, ami könnyen befolyásolhatja a drágakövet, elfogadható, hogy minden zafírnak van néhány zárványa. A színtiszta fehér zafír nagyon ritka.

Szín - Nem túl gyakori hogy a zafír fehér legyen de még ritkább az hogy jó minőségűek legyenek. Ez a kő típus "színtelen". Néhány fehér zafírnak lehet halvány sárga, rózsaszín vagy kék színe is.